Vaasa purkaa rockhistoriaa!

Prkl. Vaasa teki sen taas:

Vaasan kaupunki on purkamassa maineikkaan Rock Werstas -harjoitustilan. Tilassa ovat vuosien varrella harjoitelleet lukuisat Vaasasta nousseet rock-yhtyeet. Vaasan elävän musiikin yhdistyksen, eli Welmu ry.:n, ylläpitämää tilaa ollaan nyt purkamassa ”tarpeettomana” uusien suunnitelmien tieltä.

Jos tila puretaan, samalla tuhoutuu maineikas ja kaupungin kevyelle musiikille kallisarvoinen tila. Tällä hetkellä tilassa harjoittelee kymmeniä yhtyeitä.

Vaasalaista rock-kansaa edustava Welmu ry. on päättänyt nousta barrikaadeille ja kerätä adressin, jolla Art Cityksi tunnustautunut Vaasan kaupunki peruisi suunnitelmansa. Adressiin voi osallistua helposti internet-osoitteessa: http://rockwerstas.welmu.com.

Vaasan kaupunki on aiemminkin kunnostautunut rock- ja nuorisokulttuurin väheksyjänä. Kulttuurirahoja on jo vuosien ajan ohjattu lähinnä taiteeseen sekä aikanaan myös konkurssikypsään Rantarock -festivaaliin. Samalla bändien harjoitustilojen määrä on vähentynyt hälyttävästi. Tällä kertaa kaupungin nuorisotoimi on kuitenkin mukana puhumassa Werstaan puolesta.

Aiheesta ehkä (heh) keskustelua Stara.fi foorumissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *