Nuori ja terve suomalainen, ryhdy sankariksi!

JULKAISTU 4.6.2018 Tätä kirjoittaessani leukemiaa sairastavan kuusivuotiaan Lassin vanhemmat vetoavat suomalaisiin, jotta lapselle löytyisi sopiva luovuttaja kantasolurekisteristä. Löytyessään henkilö voi pelastaa paitsi Lassin myös monen muun lapsen ja aikuisen hengen. Hengenpelastaja voit olla myös sinä, tai se voi olla elämänkumppanisi, naapurisi, ystäväsi tai kollegasi. Kaikki terveet alle 35-vuotiaat voivat olla sankareita, mutta vain toimimalla nopeasti.

Kantasolurekisteriin tarvitaan parhaillaan kipeästi mukaan alle 35-vuotiaita terveitä suomalaisia. Liityin itse mukaan kantasolurekisteri in hieman ennen ikärajan ylittymistä. Vielä ei ole tullut kutsua hengenpelastajaksi, mutta sekin päivä voi vielä koittaa vielä. Sankariksi ilmoittautuminen kävi muutamassa minuutissa, sillä se tapahtui verkossa ja muutaman päivän päästä posti kantoi kotiin paketin. Siihen sylkinäyte ja paketti paluupostilla takaisin. Done. Sen jälkeen odotetaan mahdollista kutsua luovuttajaksi. Tämän helpommaksi liittymistä ei voida tehdä.

Sinun kannattaa tehdä samoin, jos haluat tehdä kanssaihmisille hyvää ja ryhtyä hengenpelastajaksi. Vuosittain Suomessa tositoimiin pääsee vain noin 30 kantasolujen luovuttajaa, mutta tosielämän sankariksi pääset jo liittymällä rekisteriin. Terveeltä ihmiseltä liittyminen ei vaadi minkäänlaisia ponnisteluja, vaan kyse on ainoastaan omasta viitseliäisyydestä.

Lue lisää kantasolurekisteristä ja liity mukaan tästä linkistä.

JCI Sankarit – JCI Heroes

Sain aikoinaan ajatuksen kantasolurekisteriin liittymisestä Tampereen Nuorkauppakamarissa ystävältäni Mikael Wänskältä, joka on ollut onnekas ja päässyt jo tositoimiin, eli kantasolujen luovuttajaksi. Hänen kanssaan kehitimme aikoinaan ajatusta tehdä kantasolurekisteristä Suomen Nuorkauppakamarien yhteinen projekti, koska käytännössä kaikki nuorkauppakamarien jäsenet ovat alle 40-vuotiaita ja valtaosa heistä on perusterveitä aktiivisia ihmisiä. Nuorkauppakamarilaiset ovat täydellinen kohderyhmä kantasolurekisterille, ja he tekevät jo muutenkin paljon hyvää ympäröivän yhteiskunnan eteen.

Lassi-pojan tapauksen myötä mieleeni muistui nyt ajatus kantasolu-projektista nuorkauppakamareille. Mikaelin kanssa tuota ajatusta on sivuttu muutamia kertoja matkan varrella, mutta nyt meidän täytyy viimein kerätä ryhmä kokoon ja käynnistää ”JCI Sankarit – JCI Heroes” -projekti toden teolla. Nyt meidän täytyy ryhtyä yhdessä pelastamaan ihmishenkiä – lapsia, aikuisia, tyttöjä, poikia, miehiä ja naisia.

Haastan minun ja Mikael Wänskän lisäksi projektia valmistelemaan Suomen Nuorkauppakamarien kansallisen puheenjohtajan Lauri Valtosen, edellisen kansallisen puheenjohtajan Jenni Rajahalmeen ja Tampereen Nuorkauppakamarin puheenjohtajan Markus Niemen. Me ollaan sankareita kaikki. Ryhdytään siis hommiin.

PÄIVITYS 9.3.2020

Tänään Tampereen Nuorkauppakamari käynnisti Kantasoluhaaste-kampanjan, jonka tarkoitus on saada rekisteriin kevään aikana 500 uutta hengenpelastajaa. Liittyminen kestää vain muutaman minuutin, mutta voi tuoda esimerkiksi lapselle ja hänen perheelleen mittaamatonta iloa koko pitkäksi loppuelämäksi. Lue lisää www.kantasoluhaaste.fi ja tule mukaan sankariksi. Sinäkin voit pelastaa ihmishengen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *