FlyingRyanFinnair

Halpalennoista on puhuttu viimeaikoina suhteettoman paljon. Koko keskustelu on nyt kulminoitunut Flying Finnin konkurssiin. Vaikka lafka meni konkkaan, se ehti murtaa ikuisuuksia jatkuneen Finnairin hintakartellin, joten myös Finnair joutui laskemaan hiukan hintojaan.

Lensin viime viikolla Finnairin koneella Tampereelta Tsadin kautta Ouluun ja takaisin. Lippu maksoi noin 450 euroa, joten mielestäni ”suurelta kotimaiselta” oli lupa odottaa myös vastinetta palvelun ja tarjoilun muodossa. Tosiasiassa molempiin suuntiin tarjoiltiin todella säälittävä ”aamiainen

Tuo ”aamiainen” oli kahvi ja noin kolikon kokoinen ”sämpylä”, jossa oli sisällä vain yksi, noin 4 x 4 cm kokoinen, juustoviipale. Tuon sämpylän arvo on jossain 20 – 30 sentin paikkeilla. Kanssamatkustajia tarkkaillessani monilta irtosi nauru, kun ”aamiainen” tuotiin pöytään.

Lennot menivät hyvin ja lentoemot olivat ystävällisiä. Jos kuitenkin 450 euron lipulla saa postimerkin kokoisen sämpylän, ei Finnair voi missään nimessä puhua mistään ”tarjoilusta”. Ryanair on halpa mm. siksi, että lennon aikana ei tarjoilla ilmaisia ruokia. Finnairin tarjoilu on siis samaa luokkaa. Miksi siis Finnairista tulisi maksaa jopa 500 prosenttia enemmän???

Finnairin lipun hinnalla saisit mm. Flying Finnillä ja Ryanairilla lipun lisäksi suunnilleen viisi gourmet-ateriaa alkuruokineen, muutaman viinilasilllisen, tusina kahvia, jälkiruoat ja vielä parit konjakit… Kummalla siis matkustaisit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *