Poppaa, poppaa chiliä

Eilen aloittelin himassa pientä seinäremonttia ja ajattelin hankkia vähän energiaa sen tekemiseen tulisesta ruoasta. Kaivoin monen vuoden tauon jälkeen esiin teinivuosina kavereiden kanssa kehitetyn Chilitällin reseptin.

Kyseessä on supermegatulinen safka, josta melkein hajoaa pää. Mutta safkan jälkeen olo on erittäin euforinen. Perinteisten värkkien lisäksi mausteita laitetaan erittäin vapaalla kädellä ja paljon. Cayennepippuria, jalopenoja, chiliä, tuoretta chiliä ja kaiken kukkuraksi ripaus maailman tulisinta luonnossa esiintyvää ainetta, Habanero Red Savina -maustetta.

Enemmän tai vähemmän virallista ennätystä pitänee edelleen capsicum chinense -suvun legendaarisesta Habanero-lajikkeesta jalostettu Red Savina -versio, jonka tulisuus hipoo astronomisia mittasuhteita.

Kyllä lähtee! Vettä menee litrakaupalla jokaista lautasellista kohden ja siihen vielä kylmää maitoa perään neutralisoimaan kapsaiinia ja sammuttamaan liki tulessa olevaa kieltä… Suosittelen. Järjetön tulisuus saa kehon erittämään hyvän fiiliksen tuovaa ainetta, endorfiiniä. Samaa ainetta erittyy myös mm. maratonia juostessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *