Valoa kansalle

Lehdet ovat kirjoitelleet kilvan tästä vittumaisesta syyssäästä ja sen pimeydestä. Ei nyt ihan mustaa ole, mutta ei kaukaa liippaa. Tänään piti oikein ottaa pari kuvaa parvekkeelta, kun oli sellainen harmaa sumu, ettei rautatieasemasta erottanut kuin hahmon sumun seassa.

Normaalisti suomalainen saa kesäpäivänä jopa 100 000 luxia valoa. Pari päivää sitten Aamulehti mittasi valon määräksi 705 luxia. Ei kovin hyvä. Sen lisäksi, että monet tutut ovat olleet viimeaikoina flunssassa, tuntuu, että lähes kaikilla on nyt krooninen väsymys päällä. Jotenkin tuo pimeys tuppaa väsyttämään todella paljon.

Olen viimeisen parin viikon aikana nukkunut itsekin keskimäärin tuplasti sen mitä normaalisti. Pitäisi varmaan ostaa kirkasvalolamppu tai mennä aamuzufeelle kahvilaan, jossa noita lamppuja on. Tämä on juuri se vuodenaika, jolloin etelän lomaa ja kesää kaipaa eniten. Olisiko kukaan tuttu lähdössä viikon lomalle etelään esimerkiksi 12.12.??? Voisin tulla messiin…

Pimeiden iltojen piristystä voi hakea vaikka Hesarin loistavilta Viivi & Wagner -sivuilta, joilta löytyy likipitäen koko tuotanto. Taidan silti mennä nukkumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *