Liikennettä

Olimme eilen Helsingissä Bakerin autolla, jossa oli alla talvirenkaat. Tutustuimme jälleen kerran pääkaupungin liikennekulttuuriin, kun eräs nainen peruutti suoraan viereisen auton kylkeen. Ja lujaa tietenkin. Tämän jälkeen hän katsoi kerran peilistä toista autoa ja lähti tyynesti jatkamaan matkaansa. Onneksi sain rekisterinumeron ylös ja hoidin sen kolhitun auton omistajalle, joka hoiti asian edelleen poliisille.

En tiedä oliko tapaus tyypillistä helsinkiläistä vaiko tyypillistä naisten liikennekulttuuria. Joka tapauksessa kolhittu auto olisi voinut olla vaikka oma menopeli. Ihmeellistä välinpitämättömyyttä toisen omaisuudesta. Toivottavasti hienostoämmä saa kunnon rapsut toilailustaan 🙂

Eilen koin pitkästä aikaa myös jännittävän automatkan, kun
iIllalla piti lähteä käymään Tohlopissa. Bussit oli jumissa jossain jonkassa ja omassa autossa oli vielä kesärenkaat alla. Mikä neuvoksi? Parin tunnin miettimisen jälkeen päätin ottaa auton alle ja lähteä varovasti matelemaan kohti Tohloppia. Keli oli hemmetin liukas.

Normaalisti tuohon matkaan menee 10-15 minuuttia, mutta nyt siihen kului noin 25 minsaa. Näköjään myös muilla oli vielä kesärenkaat alla ja vauhti sen mukainen. En tosin ehtinyt kuin ns. rantatielle, kun ensimmäinen peltikolari jo hidasti liikennettä. Taisi olla vuoden vaikein ajokeli renkaisiin nähden. Onneksi pääsin ehjänä perille.

PS: Akilla on muuten tänään synkkärit! Rock on ja kannat kattoon Vaasan suunnalla!

Yksi vastaus artikkeliin “Liikennettä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *