Teknologiaruotsi

Ruotsissa sattui siis erittäin ikävä surma, kun ulkoministeri puukotettiin hengiltä. Onneksi surma tapahtui erittäin arvostetussa tavaratalossa, jossa turvajärjestelyt ovat samaa luokkaa yrityksen maineen kanssa… Yeah right!

Tänään selvisi, että kyseisessä NK tavaratalossa ei ole lainkaan tallentavaa kameravalvontaa!!! Käsittämätöntä typeryyttä ja välinpitämättömyyttä omasta ja kansalaisten turvallisuudesta. Suomessa löytyy tallentava kameravalvonta jopa Siwa-kaupoista ja R-kioskeista. Siis lähes jokaisesta puljusta.

NK:n suomalainen vastine on Stockmann, jonka turvajärjestelyt ovat täysin eri universumista kuin ruotsalaisessa ”sisaressaan”. Stockkalla ei voi edes pikkusormeaan nostaa, ettei pääsisi kameran tallentamaksi. Jos Stockalla jotain tapahtuu, tekijä tallentuu niin monelle kameralle, että voisi alkaa tehdä omaa televisiosarjaansa heti vapauduttuaan.

Ruotsalaisten jälkeenjääneisyys on suorastaan pöyristyttävää. Teknologiallaan mielellään retostelevassa maassa ei ole edes kunnon kameravalvontaa. Aiheesta tullaan varmasti käymään keskusteluja vielä pitkään. Kukahan menisi kertomaa heille, miten Suomessa on asia hoidettu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *