Hullunkurinen nopeus?

Tuo legendaarinen, Spaceballs -leffasta tuttu termi olisi ollut totta, jos Tielaitos olisi toteuttanut käsittämättömän suunnitelman, jonka mukaan Suomen teille olisi asetettu TALVInopeusrajoitukset jo 1. lokakuuta, eli tasan kolmen viikon kuluttua.

Tänään oli lämmintä noin 23’C, joten miksei ne talvirajoitukset olisi voinut laittaa samantien?! Olisihan se aika kornia ajaa talvirajoitusten mukaan, kun aurinko paistaa ja lämpöä on parikymmentä astetta. Pannaan samantien nastarenkaat alle ja ajetaan rannalle ottamaan solaa. Onneksi joku pystyi takomaan Tielaitoksen tyypeille tänään vähän järkeä päähän ja rajoitusten muuttamisaikaa siirrettiin.

On aika siistiä nauttia ns. intiaanikesästä, kun tuossa viimeviikolla ehti itsekin jo asettua eräänlaiseen syksymoodiin. Tänään käytiin Jyväskylässä ja oltiin monta tuntia ulkona. Tuli kiitettyä säiden herraa siitä, ettei ollut kylmä ja sateinen sää. Toivottavasti talvi tulisi tänäkin vuonna marraskuun alussa kuin varkain, ilman syksyn loskaa ja harmaata. Peukut pystyyn ja faksia Herra Säälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *