Juridia ja Heinonen hävisivät Ingmariini-jutun KHO:ssa

Asianajotoimisto Juridia, joka tunnetaan myös nimellä Heinonen & Co., on päämiehineen hävinnyt kovasti julkisuutta saaneen kiistan Ingmariini-tavaramerkistä. Korkein hallinto-oikeus on nimittäin nyt kieltänyt Arla Ingmania käyttämästä Ingmariini-nimeä levitteiden tunnusmerkkinä.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Arla Ingman on pyrkinyt hyötymään Valion omistaman ja käyttämän sekoitettavissa olevan Voimariini-tavaramerkin laajasta tunnettuudesta, maineesta ja vetovoimasta. KHO kumosi samalla Patentti- ja rekisterihallituksen aikaisemman päätöksen, jonka mukaan merkit eivät olleet sekoitettavissa.

Tuoreen päätöksen tekee erikoiseksi se, että KHO vaikuttaa tulleen asiassa nyt täysin toiseen lopputulokseen kuin korkein oikeus aiemmin. Korkeimman oikeuden tuomion 19.2.2010/343 mukaan tavaramerkki Ingmariini ei ollut sekoitettavissa Valion tavaramerkkeihin Oivariini ja Voimariini. Toisin sanoen KKO antoi Arla Ingmanin käyttää tavaramerkkiä, mutta nyt KHO kielsi yhtiötä käyttämästä tavaramerkkiä. Palailen asiaan kunhan saan päätöksen kokonaan tutustuttavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *