Koviksista luusereita

Päivän Iltalehti kirjoittaa:

”Huonommin menee todennäköisesti pienillä kovanaamoilla, jotka kiusaavat kavereitaan ja aiheuttavat harmia vanhemmilleen ja ympäristölleen. Heidän mahdollisuutensa menestyä yhteiskunnassa ja elämässä ovat pienemmät ja aikuisena he voivat vain haaveilla sellaisesta tasapainosta ja onnellisuuden tunteesta kuin lapsuuden ajan nynnyt.”

”Tutkimuksessa löytyi näyttöä myös sille, minkä useimmat vanhastaan tiesivät: epärehellisistä lapsista kasvaa epärehellisiä aikuisia. Varasteleva lapsi joutuu aikuisena paljon todennäköisemmin kahnaukseen lain ja järjestyksen kanssa kuin lapsi, joka pysyy kaidalla polulla.”

Omien havaintojeni mukaan tuo pitää täysin paikkansa. Yläasteellamme oli muutaman kundin ja yhden tytön muodostama ”kovisjengi”, joka kiusasi pienempiään, poltti röökiä ja joi viinaa jo seiskalla, mikä oli silloin tosi rankkaa touhua.

Sittemmin olen kuullut, että kaksi heistä on istunut pikkurikoksista vankilassa, pari on alkoholisteja, yksi kuulemma jo kuollut alkoholismiin ja muut työttömiä vaasalaisia, jotka elävät sosiaaliavun varassa. Yhdenkään heistä ei voi sanoa menestyneensä elämässä. No, sitä saa mitä tilaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *