Aamulehdelle uutistappio tulipalosta

Tänä aamuna Tampereen ydinkeskustassa syttyi raju kerrostalopalo, jota sammuttamaan hälytettiin komppaniallinen pelastuslaitoksen yksiköitä. Evakuoituja asukkaita noutamaan hälytettiin lisäksi linja-autoja. Lienee selvää, että kyseessä oli poikkeuksellisen vakavasta tilanteesta, josta siten myös uutisoidaan poikkeuksellisen näkyvästi.

Tulipalosta uutisoi ensimmäisenä Yleisradio kello 06.01. Tuolloin maan arvostetuin uutispalvelu kertoi asiasta varsin räväkällä otsikolla, joka varmasti kiinnitti huomiota myös muissa medioissa. Niin, siis muualla paitsi Aamulehdessä, joka sattuu olemaan Pirkanmaan johtava sanomalehti. Siellä nimittäin tötöiltiin tänään siinä määrin, että uutispäätoimittajan erottamiselle olisi hyvät perusteet. Ainakin paremmat kuin Johanna Korhosen erottamiselle taannoin.

Käytännössä kaikki johtavat mediat uutisoivat tulipalosta hyvin nopealla tahdilla, kuten nettiaikakauteen kuuluu. Osalla medioista oli vajaassa tunnissa hälytettynä paikalle myös Tampereen aluetoimittajat raportoimaan kaaoksesta. MTV3:n toimittaja Tuula Malin tosin satuili jutussaan kaikenlaisia höpöhöpöä, mutta oli kuitenkin paikalla kertomassa tunnelmista ja päästämässä ilmoille freudilaisen lipsahduksen.

– Täällä kerrotaan, että puoli kuuden aikaan Love-hotelli-yökerhosta kuultiin useita peräkkäisiä räjähdyksen ääniä ja pommistakin jopa puhutaan. Siihen on kuitenkin liian varhaista ottaa kantaa, koska en ole saanut keneltäkään, Malin raportoi MTV3:n verkkosivuilla.

Aamulehden toimitus sijaitsee palopaikasta noin kolmen korttelin päässä, ja lehdellä on Tampereella kymmeniä toimittajia ja kuvaajia. Mutta miten alueen pääsanomalehti tässä tilanteessa toimi? Vastaus kuuluu: Nukkui pommiin. Aamulehden ensimmäinen tulipaloa koskeva uutinen julkaistiin 07.23, eli tunti ja 23 minuuttia Ylen jälkeen. Siinä ajassa paikallisen median olisi tullut saada jo kattava videoinsertti palopaikalta palopäällikön ja evakuoitujen asukkaiden haastatteluineen, mutta ei. Kaiken lisäksi Aamulehden uutinen ei ollut vielä tuolloinkaan oma, vaan – voitteko kuvitella – Suomen tietotoimiston sähke!

En voi ymmärtää miten Aamulehti, jonka olisi pitänyt tässä tapauksessa olla juuri nyt ”se” lehti, voi missata tällaisen uutispommin, joka tapahtui käytännössä sen etupihalla. Kaikki suuret uutismediat uutisoivat jo aiheesta ja puoli Suomea haki verkosta lisää tietoa, mutta Aamulehden verkkosivujen ajankohtaisin uutinen käsitteli vielä yli tunti (!) Ylen ensimmäisen artikkelin jälkeen jotain poliittista hölynpölyä. Tämä on osoitus siitä että Aamulehti ei ole vieläkään päässyt kilpailijoidensa vanavedessä kiinni nettimaailman uutisvälitykseen. Mitään muuta selitystä tähän ei voi keksiä. Vai oliko toimitus kenties lakossa? Nyt olisi paikallaan päivittää sanomalehden toiminta 2000-luvulle.

Ilmeisesti pirkanmaalaisten kannattaa jatkossa asettaa selaimen aloitussivuksi Turun Sanomat, koska siellä Tampereen tapahtumista uutisoidaan hyvissä ajoin.

4 vastausta artikkeliin “Aamulehdelle uutistappio tulipalosta”

 1. Ei MTV3:n uutisoinnitkaan mitään huippujournalismia lähentele

  Täällä kerrotaan, että puoli kuuden aikaan Love-hotelli-yökerhosta kuultiin useita peräkkäisiä räjähdyksen ääniä ja pommistakin jopa puhutaan. Siihen on kuitenkin liian varhaista ottaa kantaa, koska en ole saanut keneltäkään.

  Tai tämä:

  – Kyseessä on yökerho-hotelli Love, joka on sanalla sanoen monessakin mielessä hiukan kysymyksiä herättävä paikka.

  Mitähän toimittaja tällä tarkoittaa? Olisi mielenkiintoista tietää.

 2. Pitäisiköhän nuo kaksi erillistä lausumaa yhdistää mielessä siten, että niistä jäisi vaikutelma, että ”Toimittaja ei ole saanut Love Hotellissa, joten siksi kyseessä on monessakin mielessä kysymyksiä herättävä paikka?” Hmmm.

 3. ”Kyseessä on yökerho-hotelli Love, joka on sanalla sanoen monessakin mielessä hiukan kysymyksiä herättävä paikka.”

  tää Malinin teksti on nyttemmin poistettu MTV3:n netistä. Olisi todella kiva tietää että mitä tää tarkotti tällä? pitäiskö laitta oikee kyselyy maikkarille?

 4. Toimittaja on tunnetusti TV:n mokailija ja Joo, Joo -nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *