The Matrix – The Jatko-osa

Kävimme eilen katsastamassa paljon puhutun ja esillä olleen The Matrixin jatko-osan Reloaded. Ennakko-odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, koska niin ystävät kuin kriitikotkin olivat jo kertoneet leffan olevan hienoinen pettymys.

Mikään suuri pettymys se ei kuitenkaan minulle ollut, koska leffan parasta antia olleet actionkohtaukset olivat aika mageita. Niissä oli käytetty paljon uudenlaista tekniikkaa ja muutenkin ne erottuivat positiivisella tavalla muiden elokuvien vastaavista. Omaperäinen ohjaus ansaitsee myös pisteitä tässäkin osassa. Leffa sinänsä oli aika kornia katseltavaa. Tyypillinen jatko-osa siis.

Reloadedin juoni oli todella ohut ja ns. väkisin väännetty verrattuna ensimmäiseen osaan. Nyt oli käynyt kuin Star Warsin kakkosaosan, eli rakkautta ja muuta Matrixiin kuulumatonta oli ympätty joukkoon. Boring! Myös loppu oli perseestä. Leffa loppui ihan seinään, kuin televisiosarjoissa. Vaikka kolmas osa onkin tulossa pian, niin silti olisi voinut keksiä vähän paremman lopun.

Kaikesta huolimatta leffakokemus oli ihan jes. Kyllä tämän luokan leffat pitää käydä teatterissa katsomassa. Paraskaan kotiteatteri ei voi moista meteliä ja vauhtia tarjota. Kannattaa varata hyvin aikaa, sillä ennen leffan alkua näytettiin ennätysmäiset noin 20 minuuttia leffaan liittyvien sponsoreiden mainoksia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *