Lätkämusaa vaikka väkisin

”Den Glider In” on kaikkien aikojen lätkäbiisi. Mutta miksi? Siksi, että se varastettiin ruotsalaisilta juuri heidän voittonsa kynnyksellä ja näin pyöritettiin puukkoa haavassa. Biisi oli tehty tilauksesta Ruotsin voittokappaleeksi. Den Glider Iniä ja muita lätkäbiisejä käsitteli Nelosen loistava 4Pop, joka pureutui aiheeseen hiukan syvemmin.

Tuota ruotsalaista poikkeusta lukuunottamatta olen varma siitä, ettei koko kansan huudatushittiä voi tehdä juuri tuota silmälläpitäen. ”Hei nyt tehdään suuri lätkähitti!”. Tänä vuonna noita säälittäviä yritelmiä on tullut kuin sieniä sateella. On Tommi Läntinen, Fintellingens, Pietarinkadun Oilers, Martti Servo & Napander ja monia muita. Kaikkia näitä yhdistää se, että biisi on tekemällä tehty ja vieläpä yleensä aika huono tekele.

Olen vakaasti sitä mieltä, että lätkähittiä ei voi tehdä. Kaikki oikeasti jengiin uponneet biisit ovat alunperin olleet jotain ihan muuta. Opuksen ”Life Is Life”, Tom Jonesin ”If I Only Knew”, Daruden ”Sandstorm”, Survivorin ”Eye Of The Tiger” ja kymmenet muut. Mielestäni on säälittävää edes yrittää tehtailla kappaleita hitiksi tilauksesta. Oli tapahtuma mikä tahansa. Ei kansa ole niin tyhmää, että se ottaisi biisin suoraan omakseen. Antaa kansan valita hittinsä. Ok?

PS: Ohjelman sivuilta löytyy myös hieno arkisto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *