Tulipahan ajettua!

Tänään käytiin vielä Pallaksen huipulla heittämässä viimeiset talvilennot, joilla lennettiinkin suoraan Pallashotellin parkkipaikalle, josta matka jatkui piiiiiitkään kohti etelää. Matkaa kertyi yhteen menoon 750 kilometriä. Kahden viikon ajan oltiin naureskeltu, kun ei oltu nähty koko Lapissa yhtään poroa. No heti kun lähdin etelään, niitä oli pilvin pimein. Ei onneksi osunut.

Matkalla tuli kuunneltua 8 tuntia musaa. Lähinnä YleXistä, mutta mukana oli kasa loistavia klassikkokasetteja. Luit oikein, siis C-kasetteja! Kuuntelin hanat kaakossa mm. Sandraa, Europea, Klamydiaa ja jotain todella vanhoja kotimaisia hittejä. Heh, taidan tulla vanhaksi.

Pitkäkin matka menee yleensä joutuisasti, kun liikennettä ei ole liikaa ja autoilijat osaavat ajaa. Tänään näin ei ollut. Liikenteessä taisivat olla kaikki peelot, jotka ajavat pitkää matkaa suunnilleen kerran vuodessa. Esimerkiksi leveäkaistatiellä 80% kansasta ei osannut ajaa oikein, eli tien oikeassa laidassa. Sama juttu kun 100 km/h rajoitusalueella ”paahdetaan” 80 km/h lasissa. Vauhdin hurmaa?

Yleensä, eli aina osaamaton kuski on nainen tai iäkäs mies. Mietin matkalla, että pitäisiköhän yli 50 vuotiaille kuskeille järjestää jonkinlainen uusi inssi, koska nykyajan liikennesäännöt ja tavat ovat jääneet suurimmalta osalta täysin pimentoon tyyliin ”Mikä ihmeen leveäkaistatie??”

Onneksi pitkän, piinaavan matkan jälkeen tein pienen yllärin faijalle, ja menin saunomaan meren rannalla uuteen saunaan. Kuuma sauna ja makkaraa suoraan kiukaalta. Mmmm… Sit köröttelinkin Vaasaan, jonka yö näytti todella hiljaiselta. Siispä taidan suunnata yökerhon sijaan nukkumaan.

Kuningas Pähkinää aka TKK:ta lainatakseni:
– No Jocka mitä tänä päivänä?
– Tuun vaasaan dokaa ja moikkaa Pähkinää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *