Henkinen pääkaupunki.

Vaikka itse olenkin syntynyt Vaasassa vuonna, pidän itseäni nykyisin tamperelaisena. Ennen Tampereelle muuttoa ehdin asua Vaasan lisäksi myös Helsingissä, Kouvolassa ja Lahdessa. Tampere vei kuitenkin sydämen vuonna 1996.

Muutin alunperin Tampereelle vain tilapäisesti nostamaan NiteTrain-ravintolaa pinnalle. Nykyisin kyseinen baari on tosin taas erittäin alamaissa. Silloin asustelin noin puoli vuotta Cumuluksessa ja nopeasti kaupunki alkoi tuntumaan enemmän ja enemmän kodilta. Niinpä syksyllä 1996 ”jouduin” muuttamaan tähän Suomen henkiseen pääkaupunkiin. Välillä olen tosin asuinut puoli vuotta Espanjassa.

Miksi Tampere on paras? Siihen vastaa tuo saitti. Lisäksi täällä on keksitty kännykkä, tekstiviestit, GSM ja miljoona muuta vempainta. Lisäksi Tampere saa krediitit Suomen ensimmäisestä radiolähetyksestä, televisiolähetyksestä, sähkövalosta ja jääkiekkomatsista.

Parasta on kuitenkin ilmapiiri. Ystävällinen ja mukava. Jotain ihan muuta kuin esimerkiksi Helsingissä ja monessa muussa kaupungissa.

Jos esimerkiksi sammut keäyönä Helsingin ”steissin” edustalle, saat olla onnellinen, jos näet hengissä seuraavan aamun. Tampereella taas samassa tilanteessa joku ohikulkija tulisi luultavasti kysymään, että onko kaikki hyvin. Tampereella ihmiset hymyilevät. Helsingissä eivät.

Yksi vastaus artikkeliin “Henkinen pääkaupunki.”

  1. hyvä, että sunkaltaset ihmiset ei astu jalallakaan meidän Stadiimme! pysy vaa siel metsäs!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *