Tavaramerkki: Moon TV tekee paluun?

Tosi-tv:n alkuaikoina Suomen televisiokenttää runnoi säälimättä uusiksi Moon TV, jonka silloisista puuhamiehistä ja -naisista on sittemmin tullut alan yrityksissä vaikuttavia nimiä. Kanavan perinnettä jatkoi jonkin aikaa ATV, mutta Moon TV:n konkurssin jälkeen kanavan paluusta ei ole käsittääkseni puhuttu ainakaan kabinettien ulkopuolella. Nyt jotain on kuitenkin ehkä tapahtumassa.

Sain tänään nimittäin selville, että helsinkiläinen C&C Wind Oy on 19.5.2008 hakenut Moon TV -tavaramerkkiä palveluluokissa, jotka kattavat myös televisiotoiminnan ja viihteen. Merkki on tänään 15.12.2008 hyväksytty tavaramerkkirekisteriin numerolla 224110.

Aikakauslehtien kustantamisen päätoimialakseen ilmoittava C&C Wind Oy, entinen Wind-kustannus Oy, on hakenut tavaramerkkiä aivan luvallisesti, vaikka moni yhdistääkin Moon TV -tunnuksen vielä legendaariseen hulluttelukanavaan. Aito oikea Moon TV meni nimittäin nurin 1.7.2003, eli yli viisi vuotta sitten. Vakiintuneen tavaramerkin suoja lakkaa kun merkin käyttö lakkaa ja rekisteröidyn tavaramerkin suoja puolestaan lakkaa, kun merkkiä ei ole käytetty viiteen vuoteen. Moon TV Oy:n toiminta on lakannut virallisesti 6.5.2004, eli aivan viittä vuotta ei ole vielä siitä kulunut, mutta tavaramerkkinä tunnusta ei ole käytetty viiteen vuoteen. Jos jollain sattuu olemaan jotain hampaankolossa tätä rekisteröintiä vastaan, niin nyt on kaksi kuukautta aikaa esittää asiasta kirjallinen väite PRH:lle.

Patentti- ja rekisterihallituksen tietokanta on ollut tänään jumissa, joten en ole päässyt tsekkaamaan oliko alkuperäinen Moon TV rekisteröity tavaramerkki. Joka tapauksessa sen suoja on tavaramerkkinä jo päättynyt, ja jos ei ole, niin sen kumoamista voidaan hakea käräjäoikeudelta (ks. Alma Media menetti Uuden Suomen oikeudet). Kaupparekisteristä löytyi kuitenkin mielenkiintoinen yksityinen elinkeinonharjoittaja Kanava 7, jonka yhteystiedot olivat xxxx@moontv.fi. Yrityksellä ei kuitenkaan ollut entisen kanavan nimeä toiminimenä tai aputoiminimenä, joten sekään ei muodosta estettä. Tervetuloa siis uusi Moon TV!

4 vastausta artikkeliin “Tavaramerkki: Moon TV tekee paluun?”

  1. ”Kanavan perinnettä jatkoi jonkin aikaa ATV, mutta Moon TV:n konkurssin jälkeen kanavan paluusta ei ole käsittääkseni puhuttu ainakaan kabinettien ulkopuolella.”

    Tuohan meni päinvastoin, eli Helsingin Aluetelevisio ATV lopetti joulukuussa 2002 ja MoonTV vasta kesällä 2003. Sitä ennen osa ATV:n porukasta oli ehtinyt siirtyä MoonTV:lle, jonka uudistamisyritykset mainstreamimpaan suuntaan menivät pieleen.

    Monien mielestä parhaat vuotensa kanavat toimivat rinnakkain, joskin MoonTV näkyi kaapeliverkoissa eri puolilla maata, kun taas ATV oli tarjolla vain silloisen HTV:n verkossa Helsingin seudulla.

  2. Minulle ATV jäi kovin etäiseksi, koska asuin tuohon aikaan jo Tampereella, eikä kanava tosiaan täällä näkynyt lainkaan. MoonTV oli kyllä täälläkin kova juttu. Olisi aika tyylikästä, jos kanavan parhaita juttuja voisi katsoa edelleen vaikkapa netti-tv:n kautta. YouTubesta löytyy toki jonkin verran matskua.

  3. Opiskelin MoonTv:n aikoihin, joten tuli katsoattua kysestä kanavaa. Sinänsä hyvä että nostalgia mielessä kyseistä kanavaa aletaan taas pyörittään, se oli yksi suosikki kanavista aikoinaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *