Applen MobileMe bugittaa edelleen

Olen jo jonkin aikaa iPhonen (3G 16Gb Saunalahti) hankkimisen jälkeen harkinnut Applen surullisen kuuluisaksi muodostuneen MobileMe-palvelun testaamista, kun muutamat tutut ovat olleet siihen kovinkin tyytyväisiä. Palvelusta tarjotaan kahden kuukauden ilmaista tutustumispakettia, joten pitihän sitä nyt testata. Ainakaan ensimmäisen muutaman tunnin testauksen jälkeen minusta ei ole tulossa MobileMe-asiakasta.

MobileMe:n julkaisu meni kuitenkin täysin pieleen ja uudelta lupaavalta nettipalvelulta on mennyt maine aika lailla pohjalukemiin. Jobs oli oikeassa julkisuuteen vuodetussa kirjeessään, Applen olisi pitänyt julkaista MobileMe vasta kun se oli valmis ja testattu, mutta näin ei tapahtunut.
– Tietokone.fi 6.8.2008

Käsittääkseni palvelu bugitti taannoin pahasti ja sitä korjailtiin kiireellä. Palvelun päivityksen uutisoitiin pari viikkoa sitten sujuneen hyvin, mutta ilmeisesti päivityksen sisältö ei ihan vastannut odotuksia. Palvelu nimittäin bugittaa pahasti varsinkin selainversiona. Itse löysin siitä lukuisia ongelmakohtia erityisesti (tänään päivitetyssä) Firefox-selaimessa. Safarin kanssa selainpohjainen palvelu tuntui toimivan suhteellisen moitteettomasti bugittaa edelleen pahasti, mutta itse en Safaria käytä, joten palvelun pitäisi toimia moitteetta myös Firefoxissa.

Osa ongelmista ei ollut varsinaisia bugeja, vaan iPhonen tapaan puuttuvia perusominaisuuksia, joiden puuttuminen aiheuttaa kuitenkin ylimääräistä työtä. Esimerkiksi kalenterihälytykset ovat iPhonessa todellinen katastrofi, jota ei tosin MobileMen selainversiossa huomaa, koska palvelussa ei voi asettaa lainkaan hälytystä… Tä? Firefoxin kanssa selainversio kaatui noin joka neljännellä käyttökerralla antaen virheilmoituksia ”Server Error” ja jotain muuta höttöä. Kalenterin kanssa tuli muutosten jälkeen puolestaan virheilmoitus ”Unable to update” ja sitä rataa. Safari kaatuilee aivan yhtä paljon, eikä se kestä edes 2500 nimen yhteystietoluetteloani kalenterista puhumattakaan. Noloa suoritus Applelta.

Myös jonkinlaista komentotiedoston ongelmaa tuli ruutuun, jonka jälkeen koko palvelu jumiutui valikoiden toimimattomuuteen ja kaatoi samalla koko Firefoxin loputtomaan rantapallomereen. Kalenterit päivittyivät hienosti (kop kop) verkon, läppärin ja puhelimen välillä, mutta jostain syystä muutetut yhteystiedot eivät aina päivittyneet, vaikka kyseinen täppä oli asektuksista valittuna. Sitten ainakin yksi maili katosi kansiosta bittien taivaaseen.

Apple oli jo aikaisemmin antanut asiakkaille 30 päivää ilmaista käyttöaikaa, ja nyt yhtiö lupaa vielä 60 päivää lisää. Näin ollen hyvitykset ovat jo 90 päivää.
– IT-Viikko 19.8.2008

Applella on siis vielä paljon korjattavaa, ennen kuin MobileMe pääsee tasolle, jota Applen tuotteilta ja palveluilta on totuttu odottamaan. Buginen iPhone 3G on tosin jo alentanut ihmisten odotuksia ja onneksi myös ylimääräistä hehkutusta, jota omppufirman vekotinten ympärillä on nähty.

MobileMe-fiasko on jättänyt monille huonon maun, mutta Applella on nyt entistäkin enemmän syytä panostaa palveluun, mikä on lopulta hyvä asia.
– Tietokone.fi 6.8.2008

Applen tuotteet ovat hyvännäköisiä ja kivoja leluja median kuluttamiseen, mutta raskaamman käytön kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Siihen hommaan kannattaa hankkia vaikka Nokian E71, joka tosin vielä omastakin työkalupakista. Toivottavasti ei pitkään.

2 vastausta artikkeliin “Applen MobileMe bugittaa edelleen”

  1. Oletkos kokeillut SugarSyncia? Aivan loistava backup/synkkaus-palvelu, jolla on myös toimiva mobiilisivu ja iPhone app.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *