Otsikkojen kuningas?

Aina välillä törmään otsikoihin, jotka vetävät lukijoita takuulla kuin kärpäspaperi, mutta joita en silti olisi valmis käyttämään esimerkiksi Starassa. Oheisen Ampparit-sivuston listan kärjessä komeili tänään yksi sellainen klikkimagneetti.

Tuohon kolmantena olevaan Staran otsikkoon liittyen on paikallaan todeta, että olen itsekin jo todella kyllästynyt noihin legendaarisiin ”Katso kuvat/video!” -tyylisiin otsikoihin, mutta niistä ei pysty luopumaan ilman selvää pudotusta uutisaggregaattien sisäänheitoissa. Samaa tyyliä käyttävät suunnilleen kaikki verkkolehdet, joten päätös niistä luopumisesta tulisi olla kollektiivinen, ja se tuskin on mahdollista. Näin ollen vaikuttaa siltä, että ”Katso kuvat!” on jäänyt pysyväksi ilmiöksi. Jostain syystä tuo parin sanan lisäys nostaa ko. artikkelin lukijamäärää huimasti, joten me suomalaiset taidamme olla aikamoista tirkistelijäkansaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *