Directa vie yrittäjiä kuin pässiä narussa

Nykyisin yrittäjien suurimpia riesoja ovat erilaiset luettelopalvelujen tarjoajat, jotka ovat pääasiassa silkkaa rahastusta ja jopa huijausta. Lisäksi aamusta iltaan soittelevat myyjät häiritsevät jo työntekoa. Suomessa on muutamia oikeasti toimivia yrityshakemistoja, jotka kyllä erottuvat edukseen myös esimerkiksi TNS Metrix -mittauksessa. Jokaista luotettavaa toimijaa kohtaan löytyy kuitenkin lukuisia yrityksiä, joiden tuotteet ovat silkkaa kuraa ja joiden toimintaa voisi joidenkin mielestä kutsua jopa huijaukseksi.

Directa Oy on suomalainen loppukäyttäjälle maksuttomia hakemisto- ja yhteystietopalveluita tuottava yhtiö. Yhtiön tuoteperheeseen kuuluu mm. numeropalvelu, yrityshakemisto verkossa, mobiilipalvelut sekä asiakkaiden verkkosivuratkaisut. Directalla on noin 50 000 yritysasiakasta. Yhtiön palveluksessa on 40 henkilöä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Yksi eniten keskustelua aiheuttaneista palveluntarjoajista on Directa. Yhtiön ”mielenkiintoinen” toiminta on saanut aikaan runsaasti debaattia verkossa. Ei siis liene ihme, että yhtiölle on perustettu peräti oma keskustelualue vastaavia yrityksiä ruotivassa www.huijaa.info -verkkopalvelussa, joka avattiin kesällä. Directasta on ollut toki juttua myös talouslehdissä ja MTV3-kanavalla ja lisäksi verkossa väki kertoo jättäneensä yli 200 rikosilmoituksia yhtiöstä. joten luulisi ihmisten jo ymmärtävän mistä toiminnassa on kyse.

Mikäli Directan tapaus on vielä tuntematon, suosittelen lukemaan Harton kirjoituksen aiheesta. Siihen on tähän mennessä tullut jo 500 kommenttia, joten aihe kiinnostaa. Itse olen jo lähes pahoillani, sillä minua Directan spedet eivät ole vieläkään vaivanneet. Toivottavasti saan tuon jo klassikoksi muodostuneen puhelun pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *