Big Brother kiinnostaa netissä ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Viime viikolla alkanut neljäs Big Brother -tuotantokausi on vaikuttanut tänä vuonna selvästi aikaisempia vuosia enemmän myös ohjelman ulkopuolisilla verkkosivuilla. Subin netti teki heti ennätyksen, mutta myös Starassa Big Brother -talon tapahtumat ovat saaneet aikaan selvän nousun kävijämäärissä. Lukijoille pitää tarjota sitä mikä heitä kiinnostaa, joten turhien (tunnustan) Johanna Tukiainen -uutisten lisäksi myös BB-uutiset tuovat niin paljon liikennettä sivustolle, ettei niitä voi välttää julkaisemasta. Eikä ole mitään tarvettakaan.

Ihan mielenkiinnosta tein Starassa gallupin Big Brother -aiheen kiinnostavuudesta. Tulos oli sama kuin Tukiaisenkin kohdalla, eli suurinta osaa (40%) BB ei kiinnosta lainkaan ja kolmannestakin vain jonkin verran. Lukijoita ei siis kiinnosta, mutta silti ko. artikkelit saavat lukijoita moninkertaisesti enemmän kuin muut viihdeuutiset. Mielenkiintoinen yhtälö, jota voisi verrata vaikkapa Seiska-lehden lukuun. Kukaan ei tunnusta lukevansa, mutta silti lukijoita on lähes miljoona.

Big Brother ja Johanna Tukiainen keikkuvat myös Ampparin tilastojen kärjessä, mikä kertonee totuuden aiheiden kiinnostavuudesta. Itse en ole juurikaan jaksanut BB-talon asukkaiden elämää tänä vuonna seurata, mutta tuo 24/7 nettilähetys tulee yllättävän usein klikattua auki työpöydän ylänurkkaan. Jos vaikka jotain mielenkiintoista sattuisi tapahtumaan. Seuraavat kolme kuukautta akvaariossa asuvat siis BB-Risto, BB-Mia, BB-Maria, BB-Minna, BB-Andreas, BB-Harri, BB-Cheryll, BB-Johan, BB-Tero, BB-Niko, BB-Marianna, BB-Marianne sekä BB-Marko, eli BB-Mame. Sen jälkeen he siirtyvät Seiskan sivuntäytteiksi ja juontokeikoille. Onneksi.

Big Brother -tavaramerkistä vääntöä

Huomasin juuri, että Big Brother -tavaramerkistä on käyty kovaa vääntöä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Vuonna 2005 haetun kuviomuotoisen ”Big Brother Suomi” -tavaramerkin hakemus hylättiin monien vaiheiden kautta PRH:ssa 9.11.2007, ja rekisteröintiä hakenut Metronome Film & Television Oy on jättänyt asiasta korkeimmalle hallinto-oikeudelle 22.2.2008 päätöksen purkuhakemuksen. KHO:ssa on käsittääkseni lähes parin vuoden jono, joten asiaan saadaan selvyys aikaisintaan vasta vuoden 2009 loppupuolella. Mielenkiintoista.

En ole nähnyt asian papereita, mutta yksi potentiaalinen ongelma voisi olla, että kaksi aiemmin Suomeen rekisteröityä Big Brother -tavaramerkkiä omistaa saman konsernin Ruotsiin rekisteröity Metronone Film & Television AB, joka on siis juridisesti eri yhtiö. En kuitenkaan jaksa lähteä tilaamaan kyseisiä asiakirjoja. Mikäli aihe kiinnostaa, asiakirjat saa tilattua Patentti- ja rekisterihallituksesta hakemusnumerolla T200500422.

4 vastausta artikkeliin “Big Brother kiinnostaa netissä ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa”

  1. Btw, maksaako tuo asiakirjojen tilaus muuta kuin mahdolliset postikulut?

  2. Vähän riippuu mistä ja kuinka paljon materiaalia tilaa. Itselläni maksanut yleensä muutamasta eurosta 30 euroon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *