Ravintola Nuevo Latino menetti kasvonsa

Kolmen vuoden takainen Ravintola Lehtovaara -keissi on saamassa jatkoa, kun Helsingissä sijaitseva Ravintola Nuevo Latino on suivaantunut Eat.fi -nettisivustolle kirjoitetusta kritiikistä. Bloggaaja Mikko Eerola (blogi) kävi latinoystäviensä kanssa tutustumassa latinoravintolan antiin eikä pitänyt kokemastaan. Tässä suora lainaus (via. Digitoday) kyseisestä kirjoituksesta.

– Suomalais-eteläamerikkalaisen seurueemme tuomio: ruoka oli maukasta (etenkin churrasco) mutta ylihintaista. Tarjoilijat eivät osanneet hommaansa eivätkä puhuneet suomea tai espanjaa. Eivät myöskään tunteneet listan ruokia tai juomia vaan selittelivät jotain ympäripyöreää kun naapuripöydissä kyseltiin annoksista/drinkeistä. Etenkin ranskalainen miestarjoilija oli ylimielinen ja töykeä. (Lasku, per henkilö, ilman alkoholia, oli noin 55 €).

Erityisen naurettavan tapauksesta tekee Nuevo Latino -ravintolan osalta se, että ravintolan edustaja Pertti Cestoni on myöntänyt käskeneensä kirjoittajaa lopettamaan ravintolasta kirjoittamisen (lue sähköposti tästä) ja lisäksi ottanut yhteyttä jopa kirjoittajan vaimon työpaikalle Perun suurlähetystöön. Uskomatonta toimintaa. Mikko Eerola ihmettelee itsekin kohua Digitodayn keskustelussa, sillä hän antoi ravintolan ruoalle neljä tähteä viidestä.

On outoa että ravintoloitsija suuttuu arvostelusta jossa ruokaa itse asiassa kehutaan. Jos asiakas kokee saaneensa huonoa palvelua, ei kokemusta muuteta positiiviseksi uhkailulla.

Todellisuudessa koko juttu olisi hautautunut huomaamatta nettikritiikin mereen, ellei ravintolan edustajat olisi itse nostaneet hurrikaania vesilasissa. Digitodaylle Cestoni totesi, että tarjoilijan arvosteleminen töykeäksi on jo henkilökohtaista ja hän viittaa kyseisen kritiikin olevan yrityksen sabotointia. Ravintolan edustajat ovat siis menneet pahan kerran metsään á la Ravintola Lehtovaara. Mikko Eerola käsittelee asiaa blogissaan seuraavasti.

Sähköpostissa lainattiin edellämainittuja kirjoituksiani ja syytettiin minua ravintolan mustamaalaamisesta. Ravintolan edustaja uhkasi minua oikeustoimilla mikäli en lopettaisi ravintolan mustamaalaamista. Lisäksi asiaan vedettiin mukaan täysin syytön perulainen vaimoni, ja todettiin että minun pitäisi ymmärtää toimia fiksummin kun kyseessä on Peruakin edustava ravintola.

Itse olisin tuskin koskaan vahingossakaan eksynyt kyseiseen ravintolaan, mutta kritiikistä nousseen kohun perusteella kommentit ovat osuneet varsin arkaan paikkaan ja kritiikki lienee siten oikeansuuntaista. Ravintolan toiminnasta on helppo tehdä johtopäätös, että Nuevo Latino ei takuulla ole käymisen arvoinen paikka. Ihmettely on hyvä päättää Eerolan sanoin: Varokaa Nuevo Latinoa.

Lisää aiheesta esimerkiksi Pinseri, Kulutusjuhla, Nettiapina, Sami Kuusela, Visa Kopu, Erkka Piirainen ja tietenkin Google.

5 vastausta artikkeliin “Ravintola Nuevo Latino menetti kasvonsa”

  1. Pieni korjaus. Suurlähetystö, jonne ravintola soitti, oli Perun suurlähetystö.

  2. Kiitos korjauksesta. Toivottavasti eivät ole molempiin sentään soitelleet 🙂

  3. Suomessa toimivat ravintoloitsijat ovat herkkänahkaista väkeä. Naurettavaa kieltää kirjoittamasta. Sillä yritetään vain peitellä sitä, että todellisuudessa ravintola tarjoaa surkeaa ruokaa ja palvelua ja vielä ylihinnoittelee kaiken. Suomalaiset ravintolat voisivat jossain vaiheessa siirtyä 2000-luvulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *