Mitkä ihmeen Olympialaiset?

Tänään selailin Suomen teollisoikeudellisen yhdistyksen ja Suomen Aippi ry:n jäsenlenteä STY AIPPI Uutiset. Lehdessä käydään läpi viime aikojen tavaramerkkipäätöksiä Patentti- ja rekisterihallituksesta ja Korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Lehtinen on erittäin mielenkiintoista luettavaa, ja välillä sieltä löytyy myös varsinaisia helmiä. Vai mitä olette mieltä tästä?

PRH totesi, etteivät väitteentekijöiden (Suomen Olympiayhdistys ry. ja Comite International Olympique) merkit OLYMPIA ja OLYMPIALAISET eikä OLYMPIC ja OLYMPIC GAMES olleet tässä maassa tavaramerkkilain 6 § 2 momentissa tarkoitetulla tavalla laajalti tunnettuja merkkejä.

Näin Suomen PRH on siis yksiselitteisesti päättänyt ja KHO vielä vahvistanut Olympialaisten vääjäämättömän alamäen ja ”vuosisatoja” kestäneen instituution hiipumisen, kun kisojen tunnus ei ole enää edes tavallisen kansan yleisesti tuntema. Yksi Korkeimman hallinto-oikeuden jäsen oli kuitenkin enemmistön kanssa eri mieltä päätöksestä.

Eriävässä mielipiteessä todettiin, että OLYMPIALAISET voitiin mieltää joko tunnetun urheilutapahtuman nimenä ja siihen liittyvien palvelujen tunnusmerkkinä tai viittauksena sanan herättämiin laadullisiin ominaisuuksiin

Saisikohan KHO:lta ennakkopäätöksen siitä, jäävätkö Kiinan Olympialaiset viimeisiksi?

Yksi vastaus artikkeliin “Mitkä ihmeen Olympialaiset?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *