R.I.P. Jyrki ”superturbo” Hämäläinen

Tänään suomalaiset saivat suru-uutisen, jonka mukaan Jyrki Hämäläinen on kuollut. Ikinuori toimittaja lähti yllättävän aikaisin, vaikka eipä hänen kuntonsa ole ilmeisesti ollut viime aikoina niitä parhaita. Minulla oli kunnia tutustua Jyräykseen 90-luvun loppupuolella, kun toimin hetken aikaa Suosikki-lehden freelancerina. Sittemmin olimme tekemisissä esimerkiksi Rantarockin, Dean Martin Boozing Societyn ja monien muiden tapahtumien puitteissa.

Jyräys oli aina positiivinen ja kaikin puolin loistava jätkä, joka ei jäänyt koskaan eikä missään sanattomaksi. Hän nousi jo 60-luvulla kulttihahmoksi, jollaisia ei nykyisin voi enää syntyä, koska musiikkimaailma on pirstaloitunut pieniin palasiin ja alakulttuureihin. Aiheesta oli oikeasti aika surullista kirjoittaa Staraan uutista ja sen jälkeen pientä tiivistelmää Jyrkin urasta.

Yksi aikakausi suomalaisessa musiikki- ja julkkismaailmassa on tänään päättynyt. Joku kommentoikin osuvasti ko. artikkeliin, että Hämäläinen on ansainnut todelliset superturbohautajaiset. Jyräys has left the building…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *