Karjalainen-lehti rankasti juttuvarkaissa

Karjalainen-lehti 29.2.2008Kevään tullen päästään näköjään taas vauhtiin perinteisissä juttuvarkauksissa. Tänään sain vihjeen, että Karjalainen-lehdessä olisi julkaistu 29.2.2008 ”yllättävän samanlainen juttu” kuin Starassa kahta päivää aiemmin. Näin lopulta olikin, sillä lehden viihdetoimittaja Heli Sallinen oli käyttänyt työssään niin sanottua viiden sormen alennusta, eli harjoittanut copy-paste-journalismia oikein urakalla.

Karjalainen-lehti 27.2.2008Kun Sallinen oli päässyt vauhtiin, niin samalla duunipaineita helpottaakseen piti tietenkin varastaa muitakin juttuja. Myös Paris Hiltonin seurustelupuuhista kertova Staran uutinen päätyi copy-pastella Karjalaisen verkkosivuille ja sanomalehteen.

Lehden ajankohtaistoimituksesta vastasi puheluuni Kristiina Viitanen, joka pahoitteli tapahtunutta ja lupasi poistaa kyseiset jutut verkkoversiosta välittömästi. Ilmeisesti Staran artikkelit olivat siis päätyneet myös Karjalainen-lehden painettuun sanomalehteen, mikä tietenkin tekee ongelmasta ja tietenkin myös lehdelle lähetettävästä laskusta hieman suuremman.

PÄIVITYS 7.3.2008 klo 14.40: Starasta varastetut jutut luvattiin poistaa verkkosivustolta jo ensimmäisen puhelun jälkeen, mutta näin ei käynyt. Soitin toimitukseen vielä uudelleen samana päivänä 5.3., ja Viitanen lupasi jälleen poistaa jutut välittömästi. Näin ei kuitenkaan taaskaan käynyt, joten tänään otin yhteyttä Karjalainen-lehden päätoimittajaan Pekka Mervolaan, joka lupasi hoitaa varastetut pois verkosta tunnin sisällä. Saas nähdä miten käy.

PÄIVITYS 7.3.2008 klo 15.40: Päätoimittaja palasi asiaan tasan tunnin kuluttua ja ilmoitti, että jutut on poistettu verkkosivustolta, mutta arkistosta ne saadaan pois vasta ”pian”. Vielä nyt jutut siis löytyvät Karjalaisen verkkosivustolta normaalisti.

4 vastausta artikkeliin “Karjalainen-lehti rankasti juttuvarkaissa”

  1. Törkeää meininkiä. Miksi nuo jutut löytyvät vielä heidän verkkosivuiltaan..? Tarkoitan, että ainakin kirjoituksesi linkkejä klikkaamalla niihin pääsee käsiksi.

  2. Olisi mielenkiintoista tietää, minkälainen systeemi heillä on käytössä, kun Staran juttuja ei ole vielä saatu pois arkistosta.

  3. PÄIVITYS 7.3.2007 klo 14.40 ? Eikö nyt ole 2008 kuitenkin….?

  4. No johan tuli vuosiluku 🙂 Matkasin aikakoneella korjaamaan sen. Erikoista tosiaan, että jutut poistettiin arkistosta jo lähes kolme viikkoa sitten, mutta ne ovat vielä siellä. Hmmm. No, lehti maksoi ilmeisesti jo laskunsa ja anteeksipyyntökin tuli viime viikolla toimitukselta, joten pitäkööt (maksamansa) jutut arkistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *