Ilmavoimat markkinoi lyhytelokuvalla

Suomen Ilmavoimat hakee parhaillaan varusmiehiä peräti lyhytelokuvan avulla. Frame Graphicsin kanssa toteutettu Taivaan varjot -niminen lyhäri kertoo kuvitteellisesta ilmatilanloukkauksesta ja sen vastatoimista. Mainosleffa on ihan hyvä veto saada nuoret kiinnostumaan muutenkin varmasti suositusta alasta.

Leffan toteutus on juonineen päivineen varsin onnistunut veto, ja grafiikkakin on oletettuun budjettiin nähden kelvollista. Eräs seikka kuitenkin uupuu pahasti, nimittäin lennonjohtajien artikulointi. Englannin- ja suomenkielen sössöttäminen kuuluu ehkä pikkupoikien nettipeleihin, mutta Ilmavoimien mainosvideossa olisi odottanut olevan hiukan karismaattisempia ja paremmin artikuloivia näyttelijöitä. Nyt on ilmeisesti käytetty aitoja varusmiehiä tai vastaavia tyyppejä, mikä lienee ollut budjettikysymys.

Joka tapauksessa mainoselokuva on hatunnoston arvoinen suoritus Ilmavoimille, ja se kannattaa kyllä vilkaista vaikka intti olisikin jo takana. Leffan levitys tapahtuu internetin kautta sekä DVD-muodossa. Myös Ilmavoimien verkkosivusto on nykyisin varsin vetoivoimaisen näköinen paketti. Mikäli lyhytelokuva kolahtaa, ja elämäntilanne sattuu olemaan oikea, hakuaika päättyy tammikuun lopussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *