Nokian kaupunginjohtaja iski kirveensä kiveen

Nokian kaupungin vesiskandaalista on kirjoitettu ja blogattu jo niin paljon, että lähes kaikki lienee jo sanottu. Itse pääasian rinnalle on muodostunut kuitenkin varsin mielenkiintoinen kiista kaupunginjohtajan sanomisista.

Kaupunginjohtaja Markku Rahikkala totesi Helsingin Sanomissa 16.12.2007, että Aamulehti olisi vääristellyt hänen sanomisiaan 10.12.2007 julkaistussa haastattelussa. Kyse on asukkaissa suurta raivoa aiheuttaneesta lausunnosta, jossa kaupunginjohtaja kertoi, että tilanteesta tiedottaminen venyi, koska haluttiin suojella yksittäistä työntekijää.

Rahikkalan mukaan hän ei ole tällaista sanonut. Ei ainakaan vastauksena tuohon kysymykseen. Aamulehden naistoimittaja on kuitenkin tallentanut koko haastattelun, ja lehti on nyt julkaissut sen mp3-muodossa verkkosivustollaan.

Toimittaja: Kun se kuuluisan venttiilin aukiolo selvisi kuitenkin parin päivän jäljiltä, niin osaatko sanoa, että minkä takia päädyttiin ratkaisuun, että siitä vasta viikon päästä puhuttiin, niin että se oli kuitenkin tiedossa.

Rahikkala: Koska oli tiedossa, että se menee poliisitutkintaan. Sä voit kysyä poliisilta, mutta varmaan yksi syy oli suojella sitten tätä yksittäistä työntekijää.

Rahikkala jäi siis kiinni myös ”väärin muistamisesta” housut kintuissa, joten ehkä nyt on tullut viimein aika jättää se eroilmoitus… Ja suositella samaa myös vesilaitoksen miehille. Täytyy sanoa, että sitkeää väkeä ovat kyllä. Tuskin kauppajonossakaan kovin moni jatkossa heitä moikkailee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *