Tavaramerkki – Suomen oma CSI

Tänään julkaistiin jälleen uusi Tavaramerkkilehti, joka on aina yhtä mielenkiintoista luettavaa. Yksi mielenkiintoinen hakija oli CSI Helsinki Oy, joka rekisteröi nyt tavaramerkikseen tunnettua televisiosarjaa mukaillen tavaramerkit CSI Asianhallinta, CSI LakiMies, CSI Lawyer ja CSI Professional. Varsinaista Amerikan meininkiä, vaikka tuskin noilla merkeillä todellisuudessa on mitään tekemistä CSI-televisiosarjan kanssa.

Jotain uutta hässäkkääkin huomasin rivien välissä. Supersuosittua IRC-Galleriaa pyörittävä Dynamoid Oy rekisteröi nimittäin Galtsu-tavaramerkin itselleen. Domain galtsu.fi ohjautuu kuitenkin suoraan toisen yrityksen sivulle, joten pitihän minun hieman tonkia asiaa. Huomasin, että Mediadrive Oy on rekisteröinyt kyseisen domainin 3.10.2006, mistä ilmeisen suivaantuneena Dynamoidin pojat hakivat sanamerkille tavaramerkkiä kolmen viikon päästä 26.10.2006. Merkki rekisteröitiin tänään, joten Dynamoidilla on nyt yksinoikeus merkin käyttöön liiketoiminnassa.

Mediadrive Oy ei siis voi käyttää Galtsu-tunnusta liiketoiminnassaan ainanaan viestintä- tai internetpalveluille, vaikka sillä onkin fi-domain, sillä domain yksinään ei ole tavaramerkin rekisteröinnin esteenä. Kyseistä domainia Dynamoid ei kuitenkaan saa enää pois Mediadriveltä, mutta sen käyttö liiketoiminnassa on kuitenkin tyylikkäästi torpattu. Mediadrive voi toki tehdä kahden kuukauden sisällä väitteen Dynamoidin tavaramerkkiä vastaan, mutta sitä tuskin kannattaa edes yrittää, koska väitteellä ei nähdäkseni ole mitään menestymisen mahdollisuuksia, sillä Mediadrive ei ole käyttänyt verkkotunnusta tavaramerkinomaisesti.

Pari hauskaa uutta tavaramerkkiä ovat myös Hengitysliitto Heli ry:n rekisteröimä ”Keuhkot pihalle” ja Nautisaimaa Oy:n rekisteröimä ”Liian paljon hyvää on ihanaa!”. Jonkinlaista väitevääntöä voi puolestaan tulla vielä Marko Juhani Lämsän luokkaan 41 rekisteröimästä ”Pallosalama” -tavaramerkistä, joka tunnetaan yleisesti televisiotähti Hannu Karpon yrityksen toiminimen erottamiskykyisenä osana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *