Leopard kompuroi

Leopard kaatuuApple julkaisi äskettäin uuden Leopard-käyttöjärjestelmänsä, ja itse olen nyt käyttänyt sitä parin viikon ajan. Tähän mennessä olen saanut kantapään kautta huomata, että olisi kannattanut kuunnella ammattilaisia ja odottaa OS X 10.5 -aikaan siirymisen kanssa vielä parin kuukauden ajan. Samalla on pakko ihmetellä, kuinka Apple meni kiireessä julkaisemaan täysin keskeneräisen käyttöjärjestelmän.

Tähän mennessä on ollut ongelmia tuotantokäytössä olevien Photoshopin ja Final Cut Pron kanssa. Ensinmainittu antaa jotain ihmeellistä virheilmoitusta parinkymmenen sekunnin välein. Nyt mukaan on tullut kuitenkin Applen tuotteelle täysin käsittämätön ja vakavuudeltaan paha ongelma, kun myös itse käyttöjärjestelmä tilttaa itsensä ja jumittaa täysin koko koneen. Tuosta kuvasta löytyy virheilmoitus, jollaista en ole aiemmin Macissä nähnyt. Windowsikin pärjäsi raskaassa käytössä paremmin, sillä esimerkiksi tänään tuo koneen täydellinen tilttaaminen on keskeyttänyt duunit tänään jo kahteen kertaan. Siitä Applelle kiitos.

Itse veikkaan syylliseksi pari päivää sitten käyttöön ottamaani Time Machinea, jolla on käytössä sille alustettu oma ulkoinen kiintolevy. Vain tuolle softalle omistettu kiintolevy raksuttaa aika huolella koko ajan, joten epäilyt heräävät… Pitää kuitenkin todeta, että peruskäytössä kone on toiminut normaalisti, ja ongelmia tulee vasta kun käynnissä on samaan aikaan monta raskaampaa softaa. Vuoden takuuaika umpeutuu vasta parin viikon kuluttua, joten nyt on hyvä aika tsekkailla mahdollisia rautaongelmia.

Leopard kaatuu 2Sääli, että luotettavaksi uskotun ohjelmistotalon uskottavuus ropisee kovasti tällaisilla seteillä. Apple lähettikin 19.11. sähköpostia, jossa oli otsikkona ”Leopard on helppo asentaa”. Toisena otsikkona hehkutettiin vielä ”Niin kehittynyt, että se melkein asentaa itse itsensä.” Väitteet lienevät ainakin osittain totta, sillä ainakin minulla asennus meni hyvin. Täysin eri asia on sitten käyttöjärjestelmän vakaa toimivuus päivitettynä versiona. Seuraavaksi pitänee kokeilla vielä clean install, jos se vaikka korjaisi ongelmat.

PÄIVITYS: Tarkastin koneen levyt ja oikeudet levytyökalulla ja ainakin niiden pitäisi olla kunnossa. Huomenna vuorossa Apple Hardware Test, mutta sitä ennen baariin…

PÄIVITYS: Nyt on masiina tsekattu myös Apple Hardware Testillä, joka sekin antoi vihreää valoa rautapuolelle. Kaikki näyttäisi siis olevan koneen osalta kunnossa, joten jäljelle jää lähinnä softapuoli ja siinä Leopard. Edelleen vahvin ehdokas koneen kaatajaksi on Time Machine, mutta tutkimukset jatkuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *