Musiikkia ja Mediaa

Tänään päättyi Tampereella vuosittainen Musiikki & Media -seminaariviikonloppu, jossa maan musiikkialan väki ottaa yhdessä soppaa, verkottuu sekä jakaa lukuisia palkintoja ja tunnustuksia. Pieni piiri siis palkitsee itseään, mikä aiheuttaa usein myös hieman koomisia piirteitä. Esimerkiksi vuosittainen Heikki Hilamaa -palkinto meni tuttuun tapaan Heikki Hilamaalle ja niin edelleen, mutta hauskaa oli.

Perjantaisessa Industry Awards -gaalassa oli uutena kategoriana myös Paras verkkomedia -sarja, jossa Stara.fi mahtui hienosti kolmen parhaan joukkoon. Sarjan voitti Imperiumi.net, mikä oli ihan bueno setti. Staralle riittää hyvin se, että se on sarjansa markkinajohtaja. Hienoa tuossa oli tosiaan myös se, että verkko on otettu vuosi vuodelta paremmin haltuun myös tässä tapahtumassa. Esimerkiksi Suosikin päätoimittaja Katja Ståhl väheksyi vielä muutama vuosi sitten paneelikeskustelussa nettiä tiukoin sanakääntein. Kuinkas sitten kävikään?

Minut oli tänä vuonna kutsuttu pitämään esitys aiheesta ”Podcast – kuulijan oma ohjelmavirta”, eli käytännössä ihan peruskeissi siitä kuinka jatkossa kuluttaja saa radio-ohjelmat ja videot langattomasti suoraan taskuunsa. Lopputuloksena olikin ihan mielenkiintoinen keskustelu, jossa keskityttiin myös Teoston rooliin podcasteissa. Samalla Radio Novan Kaippa kertoi, että he ovat aloittaneet uutisten julkaisemisen podcasteina. Suosittelen tilaamaan heti! Itse en tosin löytänyt kanavan saitilta lainkaan podcasteja…

Musiikki & Media -tapahtuman tärkeä osa on ollut aina livemusiikki, ja tänä vuonna keissi oli paisunut jo omaksi festivaaliksi, kun Lost In Music -tapahtuma valtasi kaupungin keikkamestat. Itse en ikävä kyllä nähnyt kuin ehkä viisi bändiä keikalla, mutta samalla saimme tehtyä toki myös haastatteluja. Staran videopodcasteina julkaistaan lähiaikoina ainakin Jenni Vartiainen, Kymppilinja, The Giant Leap ja Happiness -haastattelut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *