Laajalti tunnettu tavaramerkki

Patentti- ja rekisterihallitus alkoi äskettäin kerätä uutta tavaramerkkilistaa, johon kootaan laajalti tunnetut tavaramerkit. Tarkoituksena on saada apuväline esimerkiksi tuomioistuimille merkeistä, jotka saavat todellista tavaraluetteloaan suurempaa suojaa.

Nyt ensimmäiset hakemukset on viimein saatu julki. Ensimmäiseksi listalle ehdittiin hakea Oy Gustav Paulig Ab:n kaikille tuttua kahvimerkkiä Paulig. Toisena hakemus ehdittiin jättää Finlayson -merkistä ja kolmanneksi Olvi -merkistä. Muita tunnettujen tavaramerkkien listalle hakijoita ovat tällä hetkellä esimerkiksi K (kuvio), Berner, Fizz, Taffel The Original Snacks (kuvio), Varamiespalvelu, Laattapiste, Pirkka, Kesko, Familon, MTV, Nokia (yllätys…), Fazer, Kaukokiito (kuvio), Sidoste, Osuuspankki, Oras (kuvio) ja MTV3.

Kaikki edellä mainitut merkit ovat edelleen käsittelyssä, eli todellisella listalla ei siis vielä ole yhtään merkkiä. Hakemusten käsittely kestää ilmeisesti aika pitkään, vaikka suurin osa ko. merkeistä onkin käytännössä kaikille tuttuja. Kävin taannoin Patentti- ja rekisterihallituksessa hedelmällisen keskustelun uudesta listasta ja sen vaatimuksista. Keskustelun perusteella veikkaan, että esimerkiksi MTV, Berner, Varamiespalvelu ja Laattapiste eivät tule pääsemään tunnettujen tavaramerkkien listalle. Tämä on siis vain minun henkilökohtainen veikkaukseni. Aika näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *