Dublin by night

Kävimme Tampereen Nuorkauppakamarin äijäjengillä viettämässä pitkän viikonlopun Dublinissa, Irlannissa. Lensimme perjantaina Finnairin aamukoneella mestoille ja palasimme sunnuntain iltakoneella takaisin. Vajaat kolme vuorokautta olikin juuri optimaalinen aika tutustua pubien luvattuun kaupunkiin.

Mestoilta löytyi parintuhannen pubin lisäksi myös yllättävän paljon historiallista nähtävää. Pakollisten Guinnessin panimon ja Jamesonin viskitehtaan lisäksi keskustasta löytyi hienoja kirkkoja, suuri linna ja Irlannin vanhin pubi Brazen Head, joka on tarjoillut apetta kansalle jo vuodesta 1198. Mieti! Siellä olivat ”evästäneet” niin Elvis Presley kuin Bond-leffojen Rautahammas. Satoja vuosia sitten siellä lienee vieraillut myös lukuisia ritareja haarniskoineen. Mahtavaa.

Yöelämän suhteen Dublin on aika aktiivinen turistimesta, jossa tuhannet turistit juhlivat Temple Barin alueella aamupäivästä aamuun saakka. Turistimeisinki ei jaksa enää oikein innostaa, mutta onneksi meillä oli mestoilla hyvät oppaat ja löysimme pian itsemme paikallisten kansoittamista ravintoloista ja yökerhoista.

Äijäporukalle Dublin on mitä oivallisin viikonloppukohde. Pidemmällä reissulla pitäisi ottaa sitten jo lähialueetkin haltuun. Erityisen hyvin reissusta jäi mieleen irlantilaisten vuolas ystävällisyys. Moista en ole tavannut vielä missään muualla Euroopassa.

2 vastausta artikkeliin “Dublin by night”

  1. ai sita on niinku kayty meitsin mestoilla… hyva, etta viihdyitte:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *