Podcastia printtimediassa 3

Kävin tänään Aamulehden (ei siis Valon, joka tehtiin jo viime viikolla) haastattelussa podcasteista. Juttu tullee ulos ehkä jo huomenna tai ainakin muutaman päivän sisällä päälehden puolella.

Minulta pyydettiin juttuun lista suomalaisista podcasteista, joista olisi hyvä aloittaa. Yritin etsiä siihen oman podcastini, Radio NRJ:n ja Yleisradion tarjonnan lisäksi myös ”pienempiä” kotimaisia podcasteja. Olisi nimittäin mukava tuota medioissa esiin myös pienempiä tuottajia, jotka ovat tosiaan mielenkiintoisia ja monet laadukkaitakin, mutta en löytänyt yhtään sellaista, joka olisi ilmestynyt säännöllisesti.

Toki siellä on useita hienoja podcasteja, joita itsekin kuuntelen aktiivisesti, mutta jos uusia jaksoja tulee kerran kuussa tai harvemmin, ei niitä oikein lehdessä saakka uskalla hehkuttaa, mikä on hieman sääli. Toivottavasti jatkossa uusia ohjelmia alkaa tulla hieman useammin, niin tilaukselle saa paremmin vastinetta ja niitä voi hehkuttaa julkisestikin. Mielestäni Suomesta kuitenkin löytyy useita erittäin laadukkaita harrastelijavoimin tehtyjä podcasteja.

Päivitys: Valon podcast-juttu ilmestyy 10. tai 11.11.2005 ja samoihin aikoihin muualla Suomessa Treffi-liitteessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *