Xbox 360 ja Apple Cinema HD eivät yhteensopivia

Sain viimein tehtyä päätöksen PlayStation 3 ja Xbox 360 -pelikonsoleiden välillä, ja päädyin lopulta Xboxin tuotteeseen useammastakin syystä. Ensinnäkin Pleikan puuttuva tuki PS2-peleille on niin suuren luokan moka, että se vaikutti päätökseen merkittävästi. Toinen keissi oli, että oikeanlaista Pleikkaa ei sattunut olemaan Verkkokauppa.comin hyllyssä. Yksi tärkeä valintakriteeri oli myös se, että minulla on Xbox 360 pelejä valmiiksi rivissä ehkä 25 kappaletta ja PS2:n pelejä ehkä 30 kappaletta, kun PS3:n pelejä on vain kaksi.

Tarkoituksena on ollut alusta saakka hankkia lähiaikoina myös Sony Bravian 42″ tai 47″ telsu, mutta olin jotenkin kuvitellut, että 23″ Applen Cinema HD -näyttö voisi toimia siihen saakka pelikonsolin tilapäisenä näyttönä. Toisin kuitenkin kävi, sillä Applen näyttö ei yllättäen tue lainkaan HDCP-protokollaa, joten siihen on aivan turha yrittää liittää Xbox 360 tai PlayStation 3 -pelikonsoleiden kaltaisia lisälaitteita HDMI-DVI -sovittimilla tai muilla kikkareilla. Aika noloa touhua Applelta, vaikka näyttö on toki tarkoitettu vain työkäyttöön jo pelkän vasteajankin perusteella.

Nyt pitänee takoa Liberty Cityn katuja 32″ telsun ruudulta, mikä ei tietenkään ole paras mahdollinen elämys, mutta menettelee. Mikäli suunnitelmissasi on siis lisänäytön hankkiminen myös pelikäyttöön, kannattaa suunnata tutkailut suosiolla muihin kuin Applen tuotteisiin. Esimerkiksi Dellin tuotteet vaikuttavat olevan selvästi edullisempia ja teknisesti huomattavasti monipuolisempia. Lisämatskua aiheesta tietenkin vanhasta kunnon Googlesta.

Yksi vastaus artikkeliin “Xbox 360 ja Apple Cinema HD eivät yhteensopivia”

  1. Samsung 245T kotimonitorina ja pesee liitännöillään ja kuvan laadullaan monet kilpailijat. Ainoana miinuksena olevaan pieneen sirinään olen jo tottunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *