Podcast-tietous leviää mediassa

Julkaisimme tänään siis Suomen historian ensimmäisen kaupallisen podcast -lähetyksen. Nyt mukana on myös mainoskatkoja. Vaikka ehdimme ensin, niin perässä on tulossa lukuisia muita vastaavia toimijoita – kunhan yleinen tietous podcasteista saadaan ensin tarpeeksi hyväksi.

Itse olen ottanut asiakseni saada toimittajakollegani työstämään juttuja podcastista. Viime viikon lukuisat yhteydenottoni poikivat ainakin muutaman podcast-jutun pitkällä tähtäimellä. Kävin torstaina aiheesta mm. MTV3 Viihdeuutisten haastattelussa. Podcast-juttu nähdään Maikkarilla ensi viikolla.

Tuon lisäksi ensi viikolla on tulossa pari muutakin näkyvää podcast-juttua eri medioihin. Koska ne eivät ole vielä varmoja, en niitä vielä hehkuta. Pöhinä podcastin ympärillä alkaa olla kuitenkin ihan mukavaa. Tänään aiheesta kirjoittivat Tietoviikko ja Markkinointi & Mainonta, jossa Viihdelehti Stara.fi:n podcast olikin mainittu maan ainoana kaupallisena podcastina.

Hyvältä näyttää, mutta vielä on tehtävä töitä, jotta podcastista tulisi ”household name” blogien tapaan. Tätä menoa siihen ei tosin mene vuottakaan. Muutaman vuoden päästä podcast on selättänyt tai selättämässä nykyisen kaltaisen radion. Radio ei mielestäni tule kuitenkaan kuolemaan, vaan muuttaa vain muotoaan.

4 vastausta artikkeliin “Podcast-tietous leviää mediassa”

  1. En itsekään välttämättä usko ihan noin nopeaan ”selätykseen”, mutta alan gurun, Dean Landsmanin, mukaan podcastistä tulee radiota tärkeämpi audioviestinnän muoto vuodessa-kahdessa. Taitaa tosin olla yltiöoptimistinen arvio, mutta näin äijä on tosiaan ennustanut.

  2. Je, kummallekin on varmasti tilausta tulevaisuudessa, mutta aika näyttää kummasta tulee suositumpi. TV tosin voisi minun puolestani toimia samalla periaatteella vaikka jo eilen.

  3. Näin jossain kansainvälisessä julkaisussa (Wired?) auton, jossa oli kuvitteellinen soittopeli podcast-ominaisuuksin. Siis lähetykset langattomasti autoon ja napin painalluksella haluttu podcast soimaan. Nythän on jo useammassakin automallissa ”sisäänrakennettu” iPod-yhteensopivuus, joten se ajaa lähes saman asian.

    Uutisten kanssa on sit hiukan niin ja näin, koska ne pitäisi saada tunnin välein lähes reaaliaikaisena ladattua autoon. Sillä osastolla radio on vielä pitkään edelläkävijä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *