Stratos -suklaa palasi!

Olen yli kymmenen vuoden ajan etsinyt Suomesta ja ulkomailta mielestäni maailman parasta Stratos-suklaata, jota myytiin Suomessa viimeksi joskus 1990-luvun alkupuolella. Silloin tuota Nidar-firman valmistamaan jumalaista suklaata myytiin vain patukkana. Sitten kyseinen norjalaisvalmisteinen suklaa katosi yhtäkkiä ja samalla huhuttiin siitä löytyneen jotain epäpuhtauksia.

Koska en ole käynyt Norjassa aikoihin, olen kysellyt ao. tuotetta Suomen lisäksi lukuisista maista sitä löytämättä. Minulla on ollut mielessä vain hämäriä muistikuvia uskomattoman maukkaasta ja kuohkeasta suklaasta, joka suorastaan sulaa suuhun ja narskuu pureskellessa. Vähän sama juttu, kun Hartwallin Rally-limsan kanssa, jota juotiin lapsena kun olin isän kanssa katsomassa jokamiesluokan ajoja Vaasassa.

Pirauttelin jokunen vuosi sitten Stratoksesta peräti maahantuojille saakka ja muistan kuulleeni, että sen maahantuonti vain loppui. Tänään yli kymmenen vuoden etsintä kuitenkin palkittiin, sillä käydessäni Vapaa Valinta -kaupassa osui silmiini Stratos-suklaalevy!!! Heti kärkeen piti ostaa kolme levyä ja huomenna pitänee käydä hakemassa kymmenen lisää, sillä myyjä veikkasi kyseessä olevan vain irtoerän.

Hienoa, että muutkin ovat näköjään löytäneet ao. herkkua samasta kauppaketjusta. Nyt pitää vain toivoa, että Stratos säilyy valikoimissa! Taidan tästä vetäytyä sohvan perälle nauttimaan kaikki odotukset täyttävästä nautinnosta…

PS: Mihin on jäänyt Hartwallin loistava lime-verigreippi Jaffa??? Sitä ei ole löytynyt enää kuukauteen mistään.

4 vastausta artikkeliin “Stratos -suklaa palasi!”

  1. Mita helvettia? Ei kai lime-verigreippi Jaffaa ole poistettu markkinoilta? Sehan on yksi kaikkien aikojen parhaista kossunjatkeista, ja yksi harvoista limppareista, jotka on viela maultaakin hyvia siita huolimatta etta on light-versio. Tallaista ei saa taphtua!

  2. Stratoksia saa nyt tosi halvalla steissin kompassin vieressä olevasta karkki kaupasta!!! 4 kpl eurolla!!! toivottavasti tuote jää pysyvästi kauppaan!

  3. Voi, onko sitä Stratos-suklaata saatavilla jossain vielä? Minäkin olen jo vuosia sitä kaipaillut kauppojen hyllyille, mutta ei vain ole ilmestynyt. Olin jo unohtanut tämän suklaan nimenkin, mutta jokunen aika sitten löysin lapsuuden aikaisen piirustuksen, johon olin piirtänyt ja kirjoittanut suklaapatukan nimen 😀 Voi kun se tulisi kaikkialle kauppoihin taas myytäväksi, kun ei täällä päin mitään Vapaa Valintaa ole… :/

  4. Itse olen myös Stratos-fani ja Norjan reissullani sitten nappasin mukaani laatikollisen Stratos suklaanappirullia, kun en löytänyt patukoita. Hinta oli kyllä iso yllätys, mutta Stratoksia jo vuosia kaipailleena maksoin sen. Jos joku haluaa ostaa noita rullia joita siis nyt olis tarjolla, voisin laittaa postissa tulemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *