Leiskavarkaus

Tänään varjoliitokerhomme jäsen törmäsi tutunnäköiseen koira-alan saittiin, joka oli lähes suora kopio lentokerhomme verkkosivustosta. Tsekkailin hieman lähdekoodia ja sieltä selvisi, että sivusto on lähes suora rip-off. Koirasivustolle oli tehty vain lisäyksiä ja muutama muutos.

Mielenkiintoinen ja harvinaisen härski juttu. Tyylillisesti saitteja ”apinoidaan” useinkin, mutta että lähdekoodikin on osittain lainattu niin se on jo uutta. Pitänee selvitellä kyseisen asian juridisia puolia, eli kuinka pitkälle esimerkiksi verkkopalvelun ulkoasu saa suojaa ja miten asiaa tulee viedä eteenpäin.

3 vastausta artikkeliin “Leiskavarkaus”

  1. No ei ole ensimmäinen kerta kun tällaista käy. Harmillista tässä on se että kaikkea on luultavasti kopioitu n+1 kertaa enemmän kuin mitä tiedämme, sillä harvoin noista jää kiinni. Kuvien varastajat on kanssa yksiä sankareita, onneks tyhmimmät linkkaavat suoraa kopioimaansa paikkaan ne kuvat ja jäävät näin helposti kiinni.

    Multa on vuosien varrella nyysitty 1 tai 2 leiskaa, sit on linkitetty suoraa omille sivuille css-filettä ja kuvia varastellaan jatkuvasti.

    Laiskuus yhdistettynä osaamattomuuteen ja omaperäsyyden puuttumiseen ajaa ihmiset usein tekemään tuota suoraa kopiointia.

  2. Aika törkeää tuollainen, vaikka eihän siinä mitään uutta ole että laiskat ja/tai taitamattomat kloonaavat muiden hengentuotoksia. :-/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *