Ravintola Antika, Tampere

Moni yli kolmekymppinen muistaa varmasti vielä legendaarisen Reinikainen-televisiosarjan, jossa vanhempi konstaapeli Artturi Reinikainen piti tamperelaisia kaidalla tiellä. Samassa ohjelmassa Reinikainen vei naisystävänsä usein kreikkalaiseen ravintolaan, jossa ruokalistan tulkkaaminen sujui vähintäänkin mielenkiintoisella tavalla.

Kyseinen Ravintola Antika löytyy edelleen Tampereen Tammelasta, ja viime viikolla saimme vihdoin aikaiseksi suunnata mestoille testaamaan paikan antimet. Kokemus oli varsin onnistunut, sillä ravintolan hinta-laatu -suhde oli erittäin toimiva, ruoka hyvää ja annokset suorastaan jättimäisiä. Palvelussa olisi toki ollut parantamisen varaa, mutta sekin menee ehkä ”aidon kreikkalaisuuden” piikkiin.

Alkupaloiksi testasimme Halloumi-juustosalaatin (7,50e) ja Meze Piaton (8,00e), jotta pääsimme oikeaan kreikkalaiseen tunnelmaan. Pääruokina söimme aurajuustolla kuorutettua Antikan härkää valkosipuliperunoilla (22,00e) ja Lintua talon tapaan aurajuusto-uuniperunalla (13,00). Pääruoista molemmissa oli runsaasti sinihomejuustoa, joka oli mielestäni Aura-merkkisen juuston sijaan selvästi voimakkaampaa Roquefortia tai vastaavaa. Sisäfile oli täydellisen onnistunut medium plus ja kanan rintafileetkin meheviä. Annosten maku ja koko verrattuna suhteellisen edulliseen hintaan oli positiivinen yllätys. Oman lisämausteensa kokonaisuuteen toi Antikan 80-lukulainen tunnelma.

Uskallan kyllä suositella Antikaa käyntikohteeksi myös muuten kuin Reinikaisen takia. Krapulapäivään hyvin sopivista meksikolaismestoista Tampereen tarjontaa on jo parin vuoden ajan dominoinut the-one-and-only Pancho Villa, joka on hintojensa tiheästä nostamisesta huolimatta edelleen hinta-laatu -suhteeltaan ylivoimainen. Tammelan Pancho Villa on tosin viime aikoina kärsinyt pahenevista ongelmista asiakaspalvelun ja keittiön nopeuden suhteen. Jos kuitenkin aikaa on vähintään tunti, niin sisään vaan.

www.antika.fi
www.panchovilla.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *