Keppana Kellarin Harmageddon testattu!

Harmageddon testattuAamulehden hauskassa artikkelissa maailman ”kenties tulisimaksi pihviksi” rankattu Harmageddon on sitten testattu. Keppana Kellari on matkakohteena ehdottomasti näkemisen arvoinen mesta, mutta Harmageddon-pihvi ei hieman tavallista suuremmasta tulisuudestaan huolimatta ole edes Suomen tulisin.

Esa Damski huutaa lisää piimää jo ensimmäisen suupalan jälkeen. Mies yrittää nostaa statustaan Harmagedon Brothers -moottoripyöräkerhossa syömällä maailman kenties tulisinta pihviä. Ruoka kiertää mahassa, ja keskeytys on lähellä. Damski hikoilee, hakee jäätelöä ja jatkaa. (Aamulehti)

Kuuluisa Harmageddon -annos oli keskikokoinen setti, eli arviolta reilut 200 grammaa leivitettyä (?) possunlihaa, joka oli käännetty kahtia ja välissä oli parin millin verran jonkinlaista chilitahnaa. Pihvin päällä oli grillattu banaani, mikä olikin hieno idea. Annoksen lisukkeina oli vielä pari pakollista tomaantin- ja kurkunviipaletta sekä ananasta. Perunavaihtoehtoja oli muistaakseni noin kahdeksan.

Harmageddon annosAnnos meni alas alle kymmenessä minuutissa ja ilman huikkaakaan maitoa, joka oli vieressä sen varalta, että tulisuus olisi tosiaan ollut niin megalomaaninen, kuin Aamulehden jutusta sai kuvan. Tilasin perään vielä toisen samanlaisen pihvin, mutta keittiössä ei ollut niitä enää jäljellä.

Tähän mennessä kahden peräkkäisen pihvin suoritukseen ovat yltäneet vain Veijo Matikka ja Tero Back Lempäälästä sekä Jari Sorvaniemi Tampereelta. Nämä kolme ovat nyt kovan peltimahan maineessa. (Aamulehti)

Yllä olevassa kuvassa pihvi on juuri nautittu. Vedin setin valkosipulikermaperunoilla (pahoittelut mukanaolijoille) ja vieressä hikoileva Baker puolestaan perunamuusin kanssa. Kuvan ottanut Mika kävi testaamassa Harmageddonin jo reilu viikko sitten ja testasi nyt Tappajasika-annoksen. Tomi nautti tällä kertaa Vuorineuvoksen pippuripihvin.

Keppana Kellari kuittiHyvää Harmageddon kieltämättä oli banaaneineen päivineen, mutta olisi ollut mukava pitkästä aikaa päästä kunnolla hikoilemaan ruoan merkeissä myös Suomessa. ilmeisesti annoksessa käytetty Habanero-lajike oli miedoimmasta päästä. Jonkinlainen jälkipotkukin olisi ollut hienoa, mutta jäi tällä kertaa kokematta. Esimerkiksi Tampereen Napolin Habanero-pizzoista sellainen löytyy.

Jukka Mäkeläinen söi aikoinaan omaa pihviään lähes kaksi tuntia. Hän käytti apunaan vaaleaa leipää, maitoa ja pitkiä kävelylenkkejä. Mies ei koskaan uusi suoritusta. Niin koville se otti – varsinkin seuraavana päivänä. (Aamulehti)

Tulipahan ajettua hyvällä kaveriporukalla 130 kilometriä suuntaansa leppoisan kesäpäivän ratoksi. Täytyy myöntää, että vaikka pihvin tulisuus jäi selvästi odotetusta, reissu kannatti ja mestoille pitää päästä ehdottomasti uudelleen. Heitän myöhemmin blogiin vielä GPS-koordinaatit, jotta muidenkin on helpompi löytää mestoille nauttimaan hienosta paikasta ja ihan maittavasta ruoasta. (Päivitys: Osoite on Koivulantie, Tammela, ja koordinaatit 60.6657256465405 ja 23.9576107822359)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *