Alma Media hävisi syrjintäjutun lopullisesti – Kai Telanne seuraavaksi oikeuteen

Mediakonserni Alma Media  erotti taannoin Lapin kansan päätoimittajaksi nimitetyn Johanna Korhosen tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Nyt yhtiö on hävinnyt jutun lopullisesti, kun korkein oikeus ei myöntänyt asiassa valituslupaa. Yllätyksenä ratkaisu ei tullut, kuten aikaisemmasta kirjoituksestani voidaan huomata. Yllätys oli lähinnä se, että Alma ”hakkasi päätään seinään” hakemalla valituslupaa sen sijaan että olisi myöntänyt tappionsa. Sitä ihmeteltiin jopa professoritasolla.

Käräjäoikeus vapautti yllättäen Alma Median syrjintäsyytteistä, mutta hovioikeus korjasi käräjäoikeuden virheellisen tuomion ja tuomitsi mediakonsernin maksamaan Korhoselle korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 110.000 euroa. Alma Media haki valitusoikeutta korkeimmasta oikeudesta, joka kuitenkin tänään odotusten mukaisesti hylkäsi yhtiön valituspyynnön. Näin ollen hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Tuomion jälkeen ryhdyttiin selvittämään kuka Alma Mediassa oli syyllistynyt syrjintään. Helsingin kihlakunnansyyttäjä päätti taannoin, että Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne saa asiassa rikossyytteen. Hänen osaltaan asian käsittely jatkuu siis oikeudessa. Hovioikeudessa Telanne ilmoitti – muuttaen aikaisempaa kertomustaan – että päätös Korhosen potkuista oli yksin hänen. Hovioikeuden käsittelyyn saakka sekä Telanne että yhtiö olivat kertoneet päätöksen olleen yhtiön hallituksen. Tarinaa muuttamalla yhtiön hallitus selvisi syytteestä ja Telanne otti syytteen harteilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *