Yle ylenkatsoo katsojia

Tänään nähtiin jännittävä jääkiekko-ottelu Suomi – USA. Tärkeää matsia seurasi suuri osa suomalaisista kodeissa ja ravintoloissa, ja vanha kunnon Yleisradio osoitti samalla olevansa yhä fakkiutunut vanhoihin kaavoihin. Kesken ottelun ratkaisevien rangaistuslaukausten brezneviläisyyden linnake päätti vaihtaa lähetyksen kanavaa kakkoselta ykköselle.

Kotikatsomoissa kanavan vaihto tuskin aiheutti ongelmia, mutta voin kuvitella kuinka sadoissa ravintoloissa väki alkoi käyttää äänekkäitä voimasanoja, kun lätkäkisa muuttui yhtäkkiä uutisiksi, ja kuinka henkilökunta yritti vimmatusti vaihtaa virittimen kanavaa asiakkaiden osoittaessa mieltään. Kaupallisilla kanavilla tällaista pelleilyä ei voitaisi edes kuvitella, mutta Yle pompottaa näköjään katsojia mielensä mukaan. Jos Ylellä ajateltaisiin asioita katsojan näkökulmasta, olisi uutiset siirretty lätkäkisan alta ykköselle ja lätkäkisoista siirrytty sujuvasti suoraan Euroviisujen semifinaalilähetykseen.

No, mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *