Mobiilivideo tulee vauhdilla

”Ai kun hienoa, ota kuva!” Tämä tilanne on varmasti tuttu useimmille, mutta yleensä kamera on jäänyt kotiin tällaisen ”Kodak momentin” sattuessa kohdalle. Jatkossa tilanne tulee muuttumaan, kun lähes jokaisen taskussa on laadukkailla kuvaominaisuuksilla varustettu matkapuhelin, eli taskukokoinen multimediatietokone.

Nokia tuo kauppoihin myöhemmin tänä vuonna uusia Nseries –sarjan laitteitaan, joiden kuvaominaisuudet nousevat jo lähes digikameroiden tasolle. Nokia N73 onkin suunniteltu juuri digikameran haastajaksi. Automaattitarkennuksella varustettu laite tukee myös kuvien jakamista internetin Flickr-kuvapalvelussa.

Nokia N93 on puolestaan optimoitu mobiiliin videokuvaukseen. Kuvanvakaimella ja kolminkertaisella optisella zoomilla varustettu tallentaa lähes DVD-tasoista videokuvaa, jonka voi arkistoida myöhemmin vaikkapa DVD:lle. MP4-muotoinen video sopii sellaisenaan mainiosti vaikkapa videopodcasteihin ja muuhun nettikäyttöön.

Molemmissa 3G-uutuuksissa on 3,2 megapikselin kamera, Carl Zeissin optiikka, 2,4 tuuman näyttö ja FM-radio. Uudet Nseries-laitteet tulevat myyntiin heinäkuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *