Miss Suomi OLI esikuva

Ilmaisin jo eilen mielipiteeni tuoreesta Miss Suomesta ja missituomariston tasosta. Tänään iltapäivälehtien lööpit hehkuttivat samaa. Vika ei tietenkään ole tuoreen missin, vaan hänet valinneen ”osaavan” tuomariston. Mielestäni erittäin hyviä pointteja tuli mm. Ilta-Sanomien lukijoiden kynästä.

Miss Suomi oli vielä kymmenen vuotta sitten suomalaisten suuri idoli ja roolimalli. Nykyisin Miss Suomi voidaan rinnastaa jo vaikkapa Miss Ypäjään tai Miss Mustamakkaraan. Kansaa ei voi kiinnostaa tyttö, joka heitä ei kiinnostanut kisojenkaan aikana. Miss Suomi -instituution uskottavuus tulee murenemaan, ellei asiaan saada pian korjausta.

Jatkossa voitaisiin sokeasta missituomaristosta luopua ja luottaa kansan valintaan. Liian kauan selluliitteja zoomaillut Makunen joutaisi myös jo eläkkeelle ja joku ammattilainen voisi tulla tilalle. Kai nyt kansa tietää kenestä kansa pitää. Vai miten on?

PS: Kuka on mielestäsi Suomen kaunein naisartisti vuonna 2003, eli kenestä tulee Miss Pop 2003?! Äänestä Miss Pop 2003! Anna palaa! Tässä kisassa yleisö päättää voittajan.

Usein on puhuttu ns. turhista misseistä, jotka pyrkivät olemaan linssiluteina ja kaiken keskipisteenä. Usein juuri tälläinen henkilö ei ole edes kovin fiksu saati sitten kaunis. Ilta-Sanomien nettikeskustelussa joku kertoi:

Pääasia toki, ettei esim. Jenni Anttila sijoittunut kärkeen, hänen kommenttinsa äänestämisen turhuudesta ja jostain Tallinnan kulkukoirien olojen parantamisesta osoittivat korvien välin olevan tyhjää täynnä.

Tallinnan kulkukoirat ovat varmasti suomalaisille yhtä tärkeä juttu kuin Etelä-Jemenin ikääntyneiden tiskijukkien eläkerahastot. Aiheen kiinnostavuutta kuvaa hyvin Ilta-Sanomien keskusteluun tähän mennessä tulleet 390 (!) viestiä. Väärä valinta ja sillä selvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *