Pikaveneellä avomerellä

Meksikolaisen aamiaisen jälkeen suuntasimme rantaan. Päästessämme Lomprayah-varustamon laiturille meille ilmoitettiin, että katamaraani ei kulje tänään ”onnettomuuden takia”. Tuota ”onnettomuutta” ei tosin tarkennettu mitenkään ja joku kertoi kuulleensa, että alus olisi vain normaalissa huollossa.

Lomprayah petti siis jälleen, rantaan ajoi kuitenkin 35 hengen pikavene ja sinne ahdettiin noin 45 kieltämättä todella vittuuntunutta matkaajaa matkatavaroineen, joita sukellusväellä todellakin riitti. Fiilis oli kuin ahtaassa hississä. Jenkit nostivat jutusta kunnon metelin, koska kaikki olivat luonnollisesti maksaneet mukavan leppoisasta katamaraanimatkasta.

Tähän reissuun saakka olimme olettaneet, että thaimaalaiset ovat tunnollista väkeä. Tämä olettama on kuitenkin osoittautunut moneen otteeseen vääräksi myös saaristoreissun aikana. Sovitut – ja jo maksetut – asiat muuttuvat moneen otteeseen. Saa nähdä mitä Lomprayahin virkailijat huomenna selittävät.

Rajusta vajaan kahden tunnin venereissusta selvittiin kipeytyneellä takapuolella. Satamassa bussi oli luonnollisesti myöhässä, mutta odottelu sujui leppoisasti auringonlaskua rannalla katsellessa. Pääsimme lähtemään tunnin myöhässä.

Matkalla pysähdyimme paikallisten pikaruokapaikkaan. Samalla tuli rikottua aikaisempi ruoan hintaennätys, kun kahden hengen ruokailu juomineen maksoi yhteensä 60 bahtia, eli noin 1,20 euroa! Kana-ateria oli vieläpä erittäin maukas ja hyvän kokoinen.

Thaimaassa reissatessa kannattaa muuten pitää wc-paperia aina repussa. Yleisissä vessoissa kun ei yleensä ole paperia. Samaten varsinkin naisten kannattaa treenata reisilihaksia, jotta kyykkiminen lattiassa olevan reiän päällä onnistuu.

Perille Hua Hiniin bussi saapui lähes kolme tuntia myöhässä, eli aikataulu noudatteli Lomprayah-firman yleistä linjaa. Mainittakoon, että Aurinkomatkat ei ollut mitenkään osallinen tähän retkeen. Kokemuksena viisipäiväinen reissu oli monipuolinen ja sen aikana tuli nähtyä paljon uutta. Koh Samuille ja Koh Nangyuanille pitää tulla toistekin. Ehkä silloin on aikaa tsekata myös Koh Pangan ja Full Moon Party.