Loma loman sisällä

Päätimme viettää kolmen viikon reissusta viisi päivää tutustuen Thaimaan itärannikon saariin. Varsinkin kun saimme varatua bungalowin Koh Nangyuanilta, jonka kerrotaan olevan todellinen maanpäällinen paratiisi. Lomaa on takana nyt tasan viikko ja edessä vielä kaksi.

Hyppäsimme Huahinissä bussiin aamuyhdeksältä. Matka vei neljä tuntia kohti Champornin satamakaupunkia – ilman ilmastointia ja pysähdyksiä. Keski-Thaimaan maisemat ovat muutan hieman pohjoista vehreämpiä.

Chumpornissa bussi vaihtuu katamaraaniin, joka vei meidät reilun 100 kilometrin pääsä sijaitsevalle Koh Nanyuanille. Matka sujui rattoisasti puolessatoista tunnissa.

Perille päästyämme olemme ainoat paratiisisaarelle jäävät matkustajat. Saari on postimerkin kokoinen ja sinne on pääsymaksu ulkopuolisilta. Lisäksi saari on auki yleisölle vain 10.00 – 17.00. Meillä oli onneksi varaus, joten pääsimme saarelle helposti ja ilman pääsymaksua.

Saari oli kuin olikin maanpäällinen paratiisi. Huikeat näkymät ja upea valkoinen, kapea rantakaistale kahden kukkulan välissä. Huh huh. Kamat bungalowiin ja heti snorklaamaan! Kalojen ja korallien seassa oli aika hienoa uida. Saarella oli vain kaksi – kolmekymmentä turistia ja me olimme ainoat suomalaiset.

Koh Nangyuan on lähes täydellinen lomapaikka esimerkiksi häämatkalaisille, jos vain sattuu saamaan majoituksen saaren ainoasta hotellista. Vain lähes täydellinen siksi, että palvelu oli aika heikkoa varsinkin saaren ainoassa ravintolassa. Kilpailun puuttuessa myös hinnat olivat pilvissä, mutta tällaisessa mestassa sillä ei ole niin väliäkään.