Kilobitit jälleen muotia

Olen käynyt viimeisen puolentoista kuukauden ajan Ad-Mobi koulutusohjelman uraauurtavaa digi-tv -koulutusta. Setti on ollut erittäin antoisa ja se on antanut ensiarvoisen tärkeätä perustietoa ja osaamista digi-tv:n sisällöntuotannosta. Eräs asia sai tänään jälleen hymyn huulille…

Viimeaikoina tietotekniikassa on totuttu puhumaan megoista ja gigoista. Nyt ollaan jälleen palattu 386-prosessorien aikaan, kun digi-tv:ssä puhutaan 30 – 180 kilobittien kokoisista sovelluksista ja 200 – 300 kilon selaimista. Back to basics, voisi joku sanoa.

Kuuma vinkki kaikille digi-tv:stä kiinnostuneille ja miksei muillekin. Älkää missään tapauksessa hankkiko Sonyn televisio & digiviritin -yhdistelmää eikä ilmeisesti muutakaan telkkaa, jossa on sisällä digi-tv-viritin. Täysiä susia ovat, ja vanhentuneita jo vuotta ennen ostohetkeä. Sony määritteli omallaan digi-tv:n pohjanoteerauksen.

MHP-sisällön käyttö on noilla leluilla lähes mahdotonta, joten hankkikaa värkit erikseen. Ja kun hankitte digiboksia, varmistakaa, että siinä on MHP ja jonkinlainen paluukanava. Ei kaduta sitten vuoden päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *