Roskajournalismia

Olen usein ihmetellyt Iltalehden uutisoinnissa esiintyviä virheitä. Lähes aina kun Ilta-Sanomat ja Iltalehti uutisoivat jotain eri tavoilla, on Iltalehti poikennut totuudesta. Esimerkkejä ns. roskajournalismista on kyseisen median kohdalla lukuisia. Niin kohujutuissa kuin onnettomuuksien uhrien lukumäärässä, vain pari esimerkkiä mainitakseni. Artistien haastattelut ja viihdeosiot ovat tosin olleet aika hyvin tehtyjä, kiitos osaavan viihdetoimituksen.

Tony Halmeen kohdalla ao. lehtien väliset erot uutisoinnissa ovat olleet tavallistakin suuremmat. Voisi jopa puhua ääripäistä. Tälläkin kerralla osoittautui, että Iltalehti puhui ns. paskaa ja toinen iltapäivälehti kirjoitti totuuden. Nyt olisi toimituksessa perusteellisen puhdistuksen ja pohdiskelun aika. Miksi valehtelemme? Miksi vääristämme totuutta? Toivottavasti tuo keskustelu tullaan käymään. Ihmettelen vain, miksi pitkän linjan kokenut toimittaja alentuu käyttämään noinkin lapsellisia keinoja oman lehden linjan pönkittämiseen.

Ehkäpä paras esimerkki on muutaman vuoden takainen Rantarockin uutisointi. Iltalehden toimittajaa ei ollut paikalla lainkaan, mutta silti lehdessä oli mm. Suurlähettiläiden ja Tehosekoittimen keikka-arvostelut edelliseltä illalta. Sattui nyt vaan niin, että molemmat yhtyeistä olivat peruneet keikan eivätkä siis esiintyneet koko festivaalissa!!! Silti Iltalehdessä oli keikkajutut ja arkistosta kaivetut kuvat. Tuota voisi jo sanoa noloksi. Että sillä lailla…

Iltalehti on jäänyt jo kauan sitten Ilta-Sanomien lukijämääristä. Ilmeisesti lehti haluaa saada lisää lukijoita kärjistämällä asioita ja vääristämällä totuutta. Mielestäni suunta on erittäin väärä. Kansa ei ole niin tyhmää kuin lehti luulee. Viimeistään nyt, kun Iltalehti jäi rysän päältä kiinni, lukijat ymmärtävät valita median, joka puhuu totta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *