Mikael Jungner: Kanava lähti. So fucking what?

Olin itse vielä Yleisradion palkkalistoilla, kun Yleisradion toimitusjohtajaksi ilmestyi kuin puskista joku ihmeen Mikael Jungner. Kaupalliselta puolelta Microsoftista suoraan breshneviläisyyden viimeiseen linnakkeeseen tullutta ”nuorukaista” pidettiin talossa aivan vääränä valintana hoitamaan tuhansien ihmisten suojatyöpaikkoja. Itse lähdin talosta, kun oma yritys vei kaikki resurssit, mutta moni muu on joutunut huomaamaan, että heidän pelkonsa oli todellista.

Jungner otti nimittäin härkää sarvista ja alkoi puhdistaa Yleä täysin turhista tyypeistä. Neljän Yle-vuoteni aikana sain huomata, että tuskin missään muualla on töissä niin paljon ihmisiä, joiden työtehtävänä ei ole käytännössä mitään. En nyt mene mainitsemaan esimerkkejä, sillä pyrin moikkaamaan jatkossakin näitä henkilöitä Hämeenkadulla. Yleltä vaadittiin tiukkoja säästötoimia, ja niitä piti tietenkin lähteä perkaamaan juuri turhista duuneista, vaikka siitä jouduttiinkin taannoin leivättömän pöydän ääreen. On ollut hienoa katsoa sivusta toimintaa, jolla Yleisradiosta on pyritty tekemään hiljalleen oikean yrityksen tapaista kustannustehokasta organisaatiota. Siinä Jugner onkin onnistunut mielestäni varsin hyvin.

Poliitikot nyt sivaltavat miestä milloin mistäkin syystä, mutta nuo poliittiset kädenväännöt eivät vaikuta Ylen hallitukseen lainkaan – ainakaan tuoreen Journalisti-lehden mukaan. Parhaillaan häämatkalla olevan Jugnerin palli tuskin heiluu tällä hetkellä ainakaan kotimaassa, heh heh.

Tiedän, että saan tästä mielipiteestä sapiskaa ja luopion maineen lukuisilta tutuiltani, mutta täytyy tunnustaa, että en vastustanut Yle Extra -kanavan lopettamista. Yritin yrittämästä päästyäni päästä sisään kanavan tarjontaan, mutta eihän sieltä koskaan tullut mitään järkevää. En muista koskaan katsoneeni yhtään ainoaa ohjelmaa koko kanavalta. En ymmärrä miksi pitäisi pelastaa kanava, joka näyttää testikuvaa ja katsojien naamoja lähes kellon ympäri. Toki siellä esitettiin kanavan molemmille katsojille aika ajoin muiden kanavien jämäohjelmia. Jusun Extra Largea en ehtinyt koskaan nähdä, mutta se saa toivottavasti uuden ja paremman ohjelmapaikan toiselta pääkanavista. Festarikoosteet ja livekeikat mahtuisivat hyvin YLE Teemalle.

Edellä mainituista syistä en myöskään kirjoittanut nimeäni lukuisiin adresseihin, joita kanavan pelastamisen puolesta kerättiin. Lupaan toki harkita kantaani, jos joku viisas osaisi pukea tämän asian minulle uuteen kuosiin. Yle Extra on kuitenkin nyt mennyttä kalua. Tänään Taloussanomat uutisoikin, että ”Yleläiset loukkaantuivat Jungnerin sanoista”. Miehen pisteet nousivat jälleen asteen ylöspäin, sillä Jungner uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne todellisuudessa ovat.

Osa Yleisradion työntekijöistä loukkaantui toimitusjohtaja Mikael Jungnerin sisäisessä tiedotustilaisuudessa kaksi viikkoa sitten käyttämistä sanoista.

– Täällä on ihmeellinen pullamössötappiomieliala. Kanava lähti. So fucking what, Jungner sanoi tv-kanava Extran työntekijöille.

Yleisradion työntekijät kokivat Jungnerin sanat hyvin huonosti valituiksi, olivathan he juuri kuulleet Jungnerin suusta uutisen Extra-kanavan lakkauttamisesta.

Taloussanomien mukaan kyseinen tiedotustilaisuus oli niin katkera pala yleläisille, ettei sitä edes arkistoitu Ylen intranetiin, vaikka normaalisti kaikki vastaavat tilaisuudet julkaistaan siellä heti tilaisuuden jälkeen. Mikael Jungner on ansainnut suoraselkäisestä toiminnastaan hatunnoston. Eihän Ylestä muuten saada koskaan toimivaa ja kustannustehokasta taloa. Toimitusjohtajan tehtävä on toimia, ja sen Jungner kyllä tekee.

3 vastausta artikkeliin “Mikael Jungner: Kanava lähti. So fucking what?”

  1. Ainut syy miksi allekirjoitin addressin oli Extralla pyörineet artistien/festareiden live-taltioinnit. Eipä noita livekeikkoja paljon muilta kanavilta voi edes seurata.

    MTV on täynnä realityhömppää ja musaa taitaa olla vain promille ohjelmistosta. Muita ”musa”kanavia täällä periferiassa ei näy ilman maksullista kanavapakettia.

    … ehkä seuraava investointi voisi olla oma lautanen pihalle useammalla mikropäällä, jolloin kanavatarjonta olisi joitan satoja kanavia …

  2. Itse en ehtinyt huomata noita livesettejä lainkaan, mutta ne ovat toki mielenkiintoisia myös jatkossa. Toivottavasti Jusun Extra Large ja nuo festarikeissit saavat jatkossa tilaa pääkanavilta tai vähintäänkin Teemalta. Viimeksimainitulla on ainakin tilaa esittää vaikka mitä… Festaritaltiointien lisäksi olisi hienoa nähdä uusintoina esimerkiksi legendaarinen Hittimittari-ohjelma.

  3. Toivottavasti liveseteille löytyy tilaa Teemalta, siellähän on jo hyvä pohja musiikkiohjelmille. Extra Large puolestaan oli Jyrkin huono inkartaantio ja sellainen jonninjoutavuuden huipentuma, että sille en toivo jatkoa missään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *